Tu jesteś:
4
Składniki
Muffinki odlotowe
- 225 g mąka tortowa
- 100 g cukier
- 7 g cukier waniliowy
- 7 g proszek do pieczenia
- 1 szczypty sól
- 150 g mleko
- 1 jajko, rozmiar L
- 60 g olej
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- 1 Mąka 225g Cukier 100g cukier waniliowy 7g proszek do pieczenia 7 g Sól ( szczypta) 20 s/obr. 6.5 Przesypać suche produkty do miski.
"Miksowanie" 20 S obrót 6,5
- 2 jajko 1 szt mleko 150g olej 60g 15 s/obr. 6.5 Dodać suche produkty.
"Miksowanie" 20s obroty 6,5
- Formę do "muffinek odlotowych"wypełnić papilotkami.
Piec 20-25 minut w temperaturze 175° bez termoobiegu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dekoracja według własnego uznania. Przed rozpoczęciem mieszania składników można włączyć piekarnik na 175°, piec 20-25 minut bez termoobiegu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper❤️
Super❤️