3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaroniki migdałowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 200 g Migdałów, w łupinach
  • 150 g cukru
  • 3 białka
  • migdały, do dekoracji (opcjonalnie)
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160ºC.
    2. Do naczynia miksującego wsypać migdały i cukier, zemleć 30 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
    3. Założyć motylek.
    4. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać białka, ubić na sztywną pianę 4 min/obr. 3.
    5. Dodać zmielone migdały z cukrem, wymieszać 15 s/obr. 1.
    6. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką masę, formując okrągłe ciasteczka, piec 10-15 min.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy