3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kuleczki Witalne bakaliowe


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

na masę bakaliową

  • odrobina wody
  • 100 g moreli suszonych
  • 50 g rodzynek
  • 100 g suszonej śliwki bez pestek
  • 100 g daktyli bez pestek
  • 100 g żurawiny
  • 100 g orzechów ziemnych
  • 100 g herbatników szkolnych
  • 1 czekolada gorzka
5

Przygotowanie

  1. 1. Czekoladę rozdrobnić w Closed lid, obr 1o tak długo aż otrzymamy drobny proszek. Odsypać trochę do obtoczenia.

    2. Do Closed lid dodać orzechy i herbatniki i również rozdrobnić na obr 10.

    3. Dodać do tego pozostałe składniki. Wody ok. 2-3 łyżki. Miksować razem na obr 8 aż do uzyskania lepkiej, jednolitej masy. Jeśli jest sucha, dodać jeszcze odrobinę wody.

    4. Z tak powstałej masy, wilgotnymi palcami,  formujemy kuleczki i obtaczamy je w sproszkowanej czekoladzie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Wielkość kuleczek zależy od konsumenta. Ja robię malutkie, bardziej podzielne.

Przepis nadaje sie do każdego modelu TM.

Można zmieniać proporcje składników wedle upodobań smakowych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wspaniałe w smaku. Polecam

    Zgłoszony przez Kasia024 na grudnia 19, 2016 at 09:03.

    Wspaniałe w smaku. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczne Właśnie

    Zgłoszony przez Takina na lipca 24, 2015 at 23:14.

    Fantastyczne tmrc_emoticons.)

    Właśnie zrobiłam je po raz drugi - są świetnym sposobem na przygotowanie słodyczy dla dzieci (moje są alergiczne). Idealne połączenie czekolady i suszonych owoców. Za pierwszym razem robiłam bez moreli i też super. I wrzucam ciastka, które akurat mam (dzisiaj było to troszkę suchych herbatników - bo dzieci nie dojadły). Jeszcze tylko dodam, że kluczowa jest czekolada - ona rzutuje na ogólny smak tmrc_emoticons.)

    Bardzo dziękuję za przepis - już prawie znam go na pamięć co świadczy tylko o tym jak bardzo mi przypasował tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze