Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Kruszonka
- 4 szkl mąki
- 5 żółtek
- 1/2 szkl cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kostki margaryna
Masa
- 2 śmietany 18% (ok 600g)
- 2 budynie śmietankowe, w proszku
- 5 białek
- 3/4 szkl cukru
Dodatkowo
- 600 g dowolnych owoców (mogą być mrożone)
-
6
50min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucić do naczynia i wymieszać 15-20sek/obr6. Przełożyć do innego naczynia. Podzielić na dwie części.
- Masa:
Białka ubić z cukrem na puszystą masę (5min/motylek/ obr4), wlać śmietanę wymieszaną z budynkami i krótko wymieszać (30sek/motylek/obr2.5). - Na dno blaszki wyłożonej papierem wysypać pierwszą część kruszonki. Na kruszonkę wyłożyć owoce. Na owoce wylać powstałą masę. Na masę wyłożyć drugą część kruszonki.
Piec 50 min w 180c.
Kruszonka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMusze wyprobowac, bo wyglada super
Musze wyprobowac, bo wyglada super
Jakich wymiarów blaszka?
Jakich wymiarów blaszka?
Ciasto zrobiłam z wiśniami i wyszło bardzo...
Ciasto zrobiłam z wiśniami i wyszło bardzo dobre a zapach podczas pieczenia obłędny.