3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche ciasto z powidłami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Kruche ciasto z powidłami

  • 200 g margaryny, do pieczenia, schłodzonej
  • 450 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g powideł śliwkowych, lub z czarnej porzeczki
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć margarynę, rozdrobnić 5 s/obr. 7.
    2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem powideł, wyrobić 3 min/ Closed lid / Dough mode . Wyjąć z naczynia miksującego, o winąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na 30 min.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    4. Podzielić ciasto na dwie porcje. Jedną porcję rozwałkować na stolnicy, włożyć do natłuszczonej tortownicy (Ø 24).
    5. Na całej powierzchni ciasta równomiernie rozprowadzić powidła.
    6. Drugą porcję ciasta podzielić na kilka mniejszych kawałków, rozwałkować na stolnicy, ułożyć na powidłach, piec 50-55 min.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz