3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I PUSZYSTĄ PIANKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

masa piankowa

  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru drobnego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 0,5 szklanki oleju

ciasto

  • 50 gramów cukru / cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 500 g malin świeżych lub mrożonych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g masła rośłinnego
  • 350 g mąki pszennej
5

Przygotowanie

    KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I PUSZYSTĄ PIANKĄ
  1.  Ciasto wystarcza na blache o wymiarach 30 (25) cm x 40 cm

    Do naczynia miksującego wkładamy: mąkę, masło, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i żółtka, czas 50 s / obr. poz. Interwał Closed lidDough mode

     

    Wyrobione ciasto dzielimy na 2/3 i 1/3

    2/3 ciasta wykładamy na blachę prostokątną, wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy 20 minut 180C

    Mniejszą część wkładamy do zamrażalnika

    Gdy podpieczony spód ostygnie , robimy masę

     

    Do czystego i suchego naczynia , wlewamy białka i ubijamy na sztywno około 2 min. obr.4 ,

    Następnie,  przy obr. 4 (  1 około minuty ) dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając, budyń (proszek)aż się dokładnie rozpuści.

    Na koniec wlewamy powoli olej

     

    Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczony spód, wykładamy świeże maliny, lub mrożone ( ale nie rozmrażamy ich ) i ścieramy na tarce pozostałą część ciasta

     

    Całość wkładamy do piekarnika na 40 minut / 170 C lub 190 C bez termo obiegu.

     

    smacznego

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto na 5 pyszne ...

    Zgłoszony przez JJUUSSTTAA na sierpnia 10, 2018 at 12:31.

    Ciasto na 5 pyszne
    Ja piekłam wszystko 40 minut bez podpiekania wyszło idealne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciasto, właśnie je upiekłam...

    Zgłoszony przez KOna na sierpnia 3, 2018 at 20:00.

    Bardzo smaczne ciasto, właśnie je upiekłam tylko dałam zamiast cukru pudru zwykły cukier kokosowy a zamiast malin wiśnie z nalewki i dałam odrobinę oleju bo mi się wydawało za dużo pół szklanki, bardzo dobry, polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto bardzo dobre . jestem zmuszona dzielic sie...

    Zgłoszony przez gosia69 na lipca 8, 2018 at 10:24.

    ciasto bardzo dobre . jestem zmuszona dzielic sie przepisem bo wszyscy goście o niego proszą . serdecznie polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mala_mi: Jej...jak z ciasta kruchego zakalec może...

    Zgłoszony przez Sara211 na czerwca 30, 2018 at 13:56.

    mala_mi: Jej...jak z ciasta kruchego zakalec może wyjść? Mi wyszło za pierwszym i naprawdę jest pyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mistrzostwo świata!!! Uwielbiam, ja dałam...

    Zgłoszony przez Sara211 na czerwca 30, 2018 at 13:53.

    Mistrzostwo świata!!! Uwielbiam, ja dałam jeszcze więcej malin, pod i nad piankę. Pychota !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto hit! robie z różnymi owocami.Jedyne co...

    Zgłoszony przez wo-mon na kwietnia 24, 2018 at 09:29.

    ciasto hit! robie z różnymi owocami.Jedyne co modyfikuje to kolejność ułożenia. Podpiekam spód, podsypuje kaszą manna na to owoce pianka i starte ciasto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj z jagodami w syropie z puszki zakupione w...

    Zgłoszony przez gabi197006 na kwietnia 22, 2018 at 11:05.

    Dzisiaj z jagodami w syropie z puszki zakupione w lidlu .Ciasto kolejny raz wyszlo pyszne,PolecamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jutro przymierzam sie do ciasta jaką blachę...

    Zgłoszony przez kinga.kubicz na października 30, 2017 at 21:49.

    jutro przymierzam sie do ciasta jaką blachę przygotować?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ROBIŁAM ZE ŚLIWKAMI.PALCE LIZAĆ

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na września 19, 2017 at 15:04.

    ROBIŁAM ZE ŚLIWKAMI.PALCE LIZAĆSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Ciasto bardzo smaczne, godne...

    Zgłoszony przez maxfanka na września 4, 2017 at 14:52.

    Super przepis. Ciasto bardzo smaczne, godne polecenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ELO TO CIASTO NA MOJE URODZINY JEST PUSZNE...

    Zgłoszony przez emu59 na września 2, 2017 at 11:24.

    ELO TO CIASTO NA MOJE URODZINPartyY JEST PUSZNE ISNECZNE I FAJNIE WYGLODA POLECAM Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre. Piekłam z malinami mrożonymi....

    Zgłoszony przez ela78 na sierpnia 15, 2017 at 13:28.

    Bardzo dobre. Piekłam z malinami mrożonymi. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto naprawd pyszne i godne polecenia

    Zgłoszony przez AgnieszkaSen na kwietnia 27, 2017 at 10:05.

    Ciasto naprawdę pyszne i godne polecenia Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cztery podejścia i cztery mega zakalce takiego...

    Zgłoszony przez mala_mi na marca 18, 2017 at 11:01.

    cztery podejścia i cztery mega zakalce takiego badziewia dawno w tm nie robiłam, szkoda składników, czasu i roboty ,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam kilka razy- w miarę szybkie, proste i...

    Zgłoszony przez angeklima na marca 8, 2017 at 12:17.

    Robiłam kilka razy- w miarę szybkie, proste i bardzo dobre ciasto!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe ciasto , robiłam już parę razy....

    Zgłoszony przez aliman29 na grudnia 11, 2016 at 20:21.

    Wspaniałe ciasto , robiłam już parę razy. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło mi super,moje dzieci bardzo je lubią...

    Zgłoszony przez ewnita na listopada 13, 2016 at 16:15.

    Wyszło mi super,moje dzieci bardzo je lubią !!!😆😆😆

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja piekłam już

    Zgłoszony przez asia.greszta@op.pl na października 7, 2016 at 10:03.

    ciasto rewelacja tmrc_emoticons.) piekłam już z 10 razytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ULUBIONE CIASTO MOICH DZIECI.

    Zgłoszony przez edk1978 na września 26, 2016 at 13:40.

    ULUBIONE CIASTO MOICH DZIECI. POLECAM Także w wersji zamiast malin borówka amerykańska.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciacho 

    Zgłoszony przez Wiesia50 na września 24, 2016 at 22:06.

    Bardzo dobre ciacho  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a czy z mrożonymi truskawkami

    Zgłoszony przez kocia_melodia na września 1, 2016 at 22:37.

    a czy z mrożonymi truskawkami ktoś piekł? Nie wiem czy zaryzykować....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jedno z najlepszych ciast

    Zgłoszony przez fleur na sierpnia 29, 2016 at 13:31.

    Jedno z najlepszych ciast jakie jadłam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne ,polecam, u

    Zgłoszony przez joooozia na sierpnia 16, 2016 at 22:38.

    bardzo smaczne ,polecam, u nasjest wersja z wisniami

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam to samo pytanie Na jaką

    Zgłoszony przez Lutador na sierpnia 4, 2016 at 13:28.

    Mam to samo pytanie tmrc_emoticons.) Na jaką blachę jest ten przepis?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Samo białko ubijasz ok. 2

    Zgłoszony przez AngelinaK na sierpnia 1, 2016 at 09:22.

    Samo białko ubijasz ok. 2 min, aż będzie sztywne. Po dodaniu cukru i budyniu w proszku do ubitego białka zmieni się jego konsystencja w gęstą masę. Ubijasz jeszcze parę minut, aż cukier i proszek budyniowy się rozpuści tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kochani pomocy,nie

    Zgłoszony przez nuna80 na lipca 21, 2016 at 21:02.

    Kochani pomocy,nie rozumiem.jak zrobic ta mase tzn. Ile ubijac te bialka??w przepisie jest 2min ,ale po tym czasie dalej maja byc ubijane i dosypywany cukier-jak dlugo maja byc ubijabe lacznie???

    Przeciez Jak sie bialka przebije to nie bedzie szrywna piana

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre i z

    Zgłoszony przez AngelinaK na lipca 20, 2016 at 13:23.

    Ciasto bardzo dobre i z malinami i z jagodami tmrc_emoticons.8)  Ja cukier waniliowy dałam do ubijanych białek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam tylko pytanie, czy

    Zgłoszony przez Kasiaosa na czerwca 30, 2016 at 15:21.

    Witam, mam tylko pytanie, czy w opisie jest błąd? gdzie się dodaje cukier waniliowy, do kruchego ciasta (jak w opisie), czy do ubitej piany (jak w wymienionych składnikach)?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest obłędne - nie

    Zgłoszony przez nataliicol na czerwca 11, 2016 at 13:24.

    Ciasto jest obłędne - nie można mu się oprzeć !!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto jest obłędne- nie

    Zgłoszony przez nataliicol na czerwca 11, 2016 at 13:22.

    To ciasto jest obłędne- nie można mu sie oprzec!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzisiaj będę robić z

    Zgłoszony przez malgan na maja 31, 2016 at 13:59.

    dzisiaj będę robić z truskawkami i rabarbarem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zamiast margaryny daję

    Zgłoszony przez edk1978 na maja 31, 2016 at 10:57.

    ja zamiast margaryny daję masłotmrc_emoticons.) i zamiennie z malinami borówkę amerykańską, zachwycają się wszyscytmrc_emoticons.)

    Pysznetmrc_emoticons.) POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest super. Polecam goraco 

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 30, 2016 at 12:41.

    Jest super. Polecam goraco  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aja zisiaj zrobiłam z

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 30, 2016 at 08:42.

    Aja zisiaj zrobiłam z rabarbarem. Pyszota  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziś znów ciasto robiło

    Zgłoszony przez kasiato na kwietnia 4, 2016 at 22:09.

    dziś znów ciasto robiło furorętmrc_emoticons.) jeszcze raz POLECAM!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne  

    Zgłoszony przez Ela3plus1 na kwietnia 3, 2016 at 19:26.

    Pyszne

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, robiłam juz kilka

    Zgłoszony przez kasiato na kwietnia 3, 2016 at 18:26.

    Pyszne, robiłam juz kilka razy i za każdym razem z innymi owocami i zawsze smakuje rewelacyjnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam

    Zgłoszony przez Chadidża na lutego 23, 2016 at 19:54.

    Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PROSTE A JAKIE PYSZNE :) 

    Zgłoszony przez poiuytrewq1 na lutego 5, 2016 at 16:12.

    PROSTE A JAKIE PYSZNE tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam, jedno z moich

    Zgłoszony przez Meluzyna na stycznia 4, 2016 at 16:27.

    Potwierdzam, jedno z moich ulubionych ciast Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne! robilam po raz

    Zgłoszony przez efunia79 na grudnia 23, 2015 at 21:13.

    przepyszne! Cooking 7 robilam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatnitmrc_emoticons.-) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wersja z masłem jest super

    Zgłoszony przez barbara@ na listopada 3, 2015 at 20:50.

    wersja z masłem jest super pyszna tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jakiej wielkości blachy użyć?

    Zgłoszony przez Martarbk na października 17, 2015 at 14:37.

    jakiej wielkości blachy użyć? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje ukochane ciasto z MW

    Zgłoszony przez MagdaBB na sierpnia 16, 2015 at 20:33.

    Moje ukochane ciasto z MW idealnie przełożone na TM tmrc_emoticons.)

    Pyszne, polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, choć dodałam

    Zgłoszony przez Oli na sierpnia 8, 2015 at 17:01.

    Przepis super, choć dodałam trochę mnie masła i nie roślinnego ale zwykłego, dzięki czemu spód nie wyszedł taki bardzo kruchy. Zrobiłam ze śliwkami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dużą blaszkę najlepiej

    Zgłoszony przez Psotka69 na lipca 11, 2015 at 22:45.

    Jak dużą blaszkę najlepiej użyć ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne Polecam,

    Zgłoszony przez samika na lipca 11, 2015 at 14:31.

    Przepyszne tmrc_emoticons.) Polecam, zwłaszcza w okresie wakacyjnym kiedy są świeże malinki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto polecam 

    Zgłoszony przez marta32 na marca 8, 2015 at 16:31.

    Bardzo dobre ciasto polecam  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najsmaczniejsze ciasto, jakie

    Zgłoszony przez ŻanetaJacek na września 27, 2014 at 16:03.

    Najsmaczniejsze ciasto, jakie robiłam z pomocą Termomixa. Dodaję jedynie znacznie mniej cukru, ale to już rzecz gustu. Pyszne ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Nasza wersja

    Zgłoszony przez aga2553 na sierpnia 24, 2014 at 12:03.

    Bardzo smaczne. Nasza wersja była z jagodami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •