thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 3 białka
  • 150 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 350 g wiórków kokosowych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 140ºC.
    2. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    3. Wlać białka, ubić na piane 3 min/obr. 3.
    4. Dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić 2 min/obr. 3.
    5. Dodać mąkę i wiórki kokosowe, wymieszać 15 s/obr. 2.
    6. Na natłuszczoną blachę nakładać łyżką małe ciasteczka, piec około 60 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kokosanki

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 15, 2021 at 16:05

    Czy na prawdę wszystkim wyszły te kokosanki? Pytam, bo przy tych proporcjach: 3 białka, 350 g wiórek kokosowych, dwie łyżki mąki ziemniaczanej, 150g cukru, jedno opakowanie cukru waniliowego. Mimo że dałam o 50 g mniej wiórków kokosowych, masa wyszła bardzo sucha/sypka, nie dało się z tego nic zrobić/ulepić, tylko zmarnowałam składnikitmrc_emoticons.(

  • lipca 3, 2020 at 21:46

    Kokosanki wyszły super, ale też trochę pozmieniałam tak jak we wcześniejszych komentarzach Panie, dałam ok. 120g cukru, waniliowego nie dałam wcale i piekłam ok. 40 min. Można zamiast 1 łyżki mąki ziemniaczanej dać mąkę kokosową. Przepyszne.

  • marca 5, 2020 at 18:46

    A można użyć tu pulpy kokosowej pozyskanej przy wytwarzaniu mleka kokosowego?

  • lipca 11, 2018 at 07:17
    5.0

    Szybki przepis. Super pomysł na białka tmrc_emoticons.)

  • grudnia 30, 2016 at 21:33

    Wyszły super, ale dałam zdecydowanie mniej kokosu- 230 g i piekłam krócej za radą poprzednich wpisów. Z cukrem też lepiej oszczędnie się obchodzić, bo 150 g to wg mnie za dużo, kokosanki są za słodkie.

  • grudnia 7, 2016 at 16:10

    bardzo smaczne tylko krócej piekłam (30 min) polecam tmrc_emoticons.)

  • października 29, 2016 at 16:16

    Dodałam 200g wiórek, piekłam 40 min, zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Wyszło super!!

  • marca 4, 2016 at 10:57

    u mnie wyszły bardziej plaskate ale mniej wiórek miałam - ale w smaku super

  • grudnia 6, 2015 at 18:36
    3.0

    U mnie nawet 50 minut spowodowało, że się kokosanki wysuszyły na wiór. Ciężkie do ugryzienia. Dałam 300 g wiórek - myślę, że ilość białek sobie z nimi nie poradziła. W smaku ok tmrc_emoticons.;-)

  • listopada 20, 2015 at 15:56

    pyszności !tmrc_emoticons.)bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: