3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KEKS BIAŁKOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

14 kawałek/kawałki/kawałków

składniki

  • 6 białek
  • 150 g cukru
  • 100 g oleju
  • 250 g mleka
  • 420 g mąka pszena
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • bakalie
  • szczypta soli
  • 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    KEKS BIAŁKOWY
  1. Składniki:

    6 białek

    150g cukru

    100g oleju

    250g mleka

    420g mąki

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    cukier waniliowy

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    sól szczypta

    bakalie według uznania np.kandyzowane owoce, orzechy itd.

     

    Wykonanie:

    Włączyć piekarnik i nagrzać do 180 stopni.

     

    Założyć motylek , wrzucić białka plus szczyptę soli ubijać 6minut obrót 3,5.

    Dodać 150g cukru i wymieszać 20s 3,5 obrót.

    Dodać olej,mleko,mąki z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy.

    Wymieszać wszystko 1 minuta 3,5 obrót.

    Dodać dowolne bakalie wymieszać 5s obrót 2.

     

    Wysmarować keksówkę tłuszczem wylać ciasto i piec w 180stopniach 50minut.

    Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jak zostaną Ci  białka i nie wiesz co z nimi zrobić ten keks jest idealny można upiec i zamrozić.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy