3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłecznik biszkoptowy (bezglutenowy)


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Jabłecznik biszkoptowy (bezglutenowy)

  • 4 jajka
  • 50 gramów cukru
  • 70 gramów oleju
  • 80 gramów skrobi ziemniaczanej
  • 40 gramów mąki ryżowej, białej
  • 40 gramów mąki kukurydzianej
  • proszku do pieczenia, 1 łyżeczka
  • prażone jabłka

  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Jabłecznik biszkoptowy - bezglutenowy (przepis z Rybka bezglutenowa - blog)
  1. 1. Upraż jabłka (1-1,5 kg) według przepisu na jabłka prażone z przepisowni.
  2. 2. Uprażone jabłka przełóż do miski. Umyj i wysusz naczynie miksujące.
  3. 3. Na pokrywę naczynia miksującego połóż miskę i odważ 80 g skrobi ziemniaczanej, 40 g mąki ryżowej i 40 g kukurydzianej.
  4. 4. Miskę z mąkami odstaw i przesiej przez sitko.
  5. 5. Odważ 70 g oleju.
  6. 6. Nagrzej piekarnik 170 st. góra-dół.
  7. 7. Do naczynia miksującego włóż motylek. Wbij 4 jajka i dodaj 50 g cukru. Masę jajeczną ubijaj 9 min./obr.4. W 8 minucie wlej powoli olej w trakcie ubijania.
  8. 8. Do ubitej masy jajecznej dodaj przesiane mąki oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszaj delikatnie kopystką.
  9. 9. Do wyłożonej papierem tortownicy (śred.20-22 cm) wlej połowę ciasta. Wstaw do piekarnika na 15-20 min.
  10. 10. Do uprażonych, wystudzonych jabłek dodaj 3 łyżki mąki ryżowej. Wymieszaj.
  11. 11. Na upieczony spód wyłóż wszystkie jabłka a następnie wylej pozostałą część ciasta.
  12. 12. Piecz 35-40 min. Ciasto krój ostudzone.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy