Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 300 gramów mąki pszennej
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 mały proszek do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
Dodatki
- 1 łyżka stołowa kakao i jeżyny (mogą być mrożone)
-
6
55min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do garnka wkładamy motylek wrzucamy mąkę, jajka, cukier puder, proszek do pieczenia, mleko oraz olej i ubijamy 3 minuty/
"Blokada naczynia miksującego" /obroty 4.
2. Połowę ciasta wylewamy na średnią blachę wyłożoną papierem do pieczenia a do drugiej części dodajemy kakako i krótko 20 sekund miksujemy wraz z motylkiem.
3. Kakaowe ciasto wylewamy na jasne ciasto i lekko widelcem mieszamy oba ciasta.
4. Na koniec wciskamy jeżyny do surowego ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwłasnie robię to ciasto .. z podwójnej porcji ...
własnie robię to ciasto .. z podwójnej porcji
pieknie pachnie
ciasto bardzo łatwe i smaczne ja przepis...
ciasto bardzo łatwe i smaczne ja przepis wykorzystałam z użyciem wiśni jak w standardowych falach dunaju do tego masa i czekoladowa polewa
czas pieczenia u mnie to 45min