3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Drożdżowe koperty z nadzieniem jabłkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

nadzienie

  • mus jabłkowy

lukier

  • 1 białko
  • Cukier puder

  • 1 żółtko
  • 500 g mąki pszennej
  • 50 g drożdży świeżych
  • 250 g margaryny miękkiej
  • 25 g cukru
  • 120 g kwaśnej śmietany, 18%
5

Przygotowanie

  1. * Do naczynia miksujacego wkładamy wszystkie składniki wg podanej kolejności - czas 15s obroty 6 i dalej Ciasto 1,5 minuty.

    * wykładamy na stolnicę  podsypując mąką, rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty 10 x 10

    * na środek kwadratu dajemy łyżeczkę musu jabłkowego i zawijamy w kopertę

    * układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie smarujemy każdą kopertę roztrzepanym jajkiem

    * wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 15 -17 minut

    * przygotowujemy lukier z białka i cukru pudru . zimne koperty lukrujemy 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1341:]][[wysiwyg_imageupload:1340:]][[wysiwyg_imageupload:1339:]][[wysiwyg_imageupload:1338:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super przepis ciasteczka pychota szybko znikają z...

    Zgłoszony przez Agusia83 na grudnia 10, 2020 at 19:45.

    Super przepis ciasteczka pychota szybko znikają z talerza.Polecam i będę do nich na pewno często wracać 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo polecam przepis. Ja zrobiłam cześć z...

    Zgłoszony przez TermoJoanna na listopada 16, 2020 at 12:56.

    Bardzo polecam przepis. Ja zrobiłam cześć z nutellą. Pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne. Musiałam piec ok 30 min, chyba za grubo...

    Zgłoszony przez DorotaSK na listopada 15, 2020 at 07:42.

    Pyszne. Musiałam piec ok 30 min, chyba za grubo rozwałkowałam ciasto.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne - z różnym nadzieniem (u mnie:...

    Zgłoszony przez magierka na kwietnia 11, 2020 at 17:04.

    Przepyszne - z różnym nadzieniem (u mnie: śliwki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe i ser).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robiłam.Przepyszne.

    Zgłoszony przez Barbara semeniuk na lutego 19, 2020 at 17:41.

    Dzisiaj robiłam.Przepyszne.Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne, maloslodkie i latwe

    Zgłoszony przez agnies81 na sierpnia 6, 2017 at 14:21.

    Przepyszne, maloslodkie i latwe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelka. Dzisiaj robiłam część z jabkami a...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 15, 2017 at 16:56.

    Rewelka. Dzisiaj robiłam część z jabkami a część z wiśniani drylowanymi. Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne 😋 robię też w wersji rogalików,...

    Zgłoszony przez rusilona na października 31, 2016 at 09:55.

    pyszne 😋 robię też w wersji rogalików, bardzo dobre z marmoladą. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • koperty rewelacyjne

    Zgłoszony przez szumakuł na lutego 10, 2016 at 11:01.

    koperty rewelacyjne ,kruchutkie ,nie są słodkie . Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre.szybkie w

    Zgłoszony przez 007elka na lutego 1, 2015 at 22:41.

    Bardzo dobre.szybkie w wykonaniu. I równie szybko znikają 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!!!!

    Zgłoszony przez justynakonrad na listopada 23, 2014 at 18:02.

    Przepyszne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czesc, pyyyszne buleczki.

    Zgłoszony przez mjusta2000 na października 4, 2014 at 15:31.

    czesc,

    pyyyszne buleczki. Zrobilam je na urodziny i wszyscy sie zachwycali

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam dzisiaj. Wyszły

    Zgłoszony przez Ewelqa na lutego 18, 2014 at 01:03.

    Robiłam dzisiaj. Wyszły PRZEPYSZNE ! Polecam wszystkim tmrc_emoticons.) Szybko, łatwo i smacznie.

     [[wysiwyg_imageupload:2041:]]

     

     

     

     

     

    Bardzo dziękuję za wspaniały przepis !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj zrobiłam - bardzo

    Zgłoszony przez smoczek na października 20, 2013 at 19:59.

    Dzisiaj zrobiłam - bardzo dobre! tmrc_emoticons.) Dodałam całe  kawałki jabłek posypane cynamonem . tmrc_emoticons.D Palce lizać  Pozdrawiam i dzięki za przepis tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj robilam - wyszły

    Zgłoszony przez panfisia na października 20, 2013 at 12:39.

    Wczoraj robilam - wyszły przepyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro to zrobię. Dopiero od

    Zgłoszony przez Nicula na września 28, 2013 at 23:31.

    Jutro to zrobię. Dopiero od dziś mam termomix tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • za pierwsze miejsce w

    Zgłoszony przez monika6500 na września 3, 2013 at 15:40.

    za pierwsze miejsce w konkursie . Monika

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu  każdą koperty

    Zgłoszony przez asiula593 na września 3, 2013 at 14:38.

    Gabrysiu  każdą koperty starannie sklejam , gdy jakaś oporna się rozkleja wtedy na palce biorę odrobinę mąki tmrc_emoticons.;) przed włożeniem do piekarnika smaruje jajkiem tmrc_emoticons.)  dziękuje za komentarz i cieszę się że smakowały Love  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka piekłam w

    Zgłoszony przez gabi49 na września 3, 2013 at 11:37.

    Ciasteczka piekłam w niedzielę. Są rewelacyjne, wszyscy się zachwycali. Love Dla urozmaicenia do środka dawałam tez kawałki brzoskwini z puszki. Super. Big Smile Nie wiem tylko dlaczego  niektóre w piekarniku mi sie "otworzyły". Pewnie za lekko skleiłam.  tmrc_emoticons.;) Czy Ty może smarowałaś je białkiem , żeby się dobrze sklejały?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za komentarze :) 

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 29, 2013 at 11:45.

    Dziękuje za komentarze tmrc_emoticons.)  dopiero zaczynam swoją przygodę z termosiem ,  mam od niedawna tmrc_emoticons.)  pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Asiula, gratuluję pierwszego

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 29, 2013 at 00:28.

    Asiula, gratuluję pierwszego udanego przepisu na Przepisowni    tmrc_emoticons.)  Ciasto fantastyczne  tmrc_emoticons.)  koperty zrobiłam ze świeżymi jabłkami  tmrc_emoticons.)  Przepyszne, polecam  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dołożone do wypróbowania

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 27, 2013 at 11:20.

    tmrc_emoticons.)Dołożone do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto bardzo elastyczne ,

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 27, 2013 at 10:13.

    ciasto bardzo elastyczne , fajnie tworzy się koperty tmrc_emoticons.)  tylko niektóre podczas pieczenia mi się otworzyły tmrc_emoticons.J)  chyba za słabo je skleiłam tmrc_emoticons.J)  część zrobiłam z jabłkami a część z dżemikiem z borówek tmrc_emoticons.) pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za komentarze , jest

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 26, 2013 at 10:58.

    Dziękuje za komentarze , jest mi bardzo miło że koperty Wam smakują pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Za ten przepis mogę dać

    Zgłoszony przez laura23 na sierpnia 26, 2013 at 09:14.

    Za ten przepis mogę dać szóstke Big Smile  koperty bardzo dobre,  ukłon dla autorki tego przepisu Cooking 7  dziękuje za przepis i pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis.Ciasto

    Zgłoszony przez alinka na sierpnia 25, 2013 at 21:53.

    Bardzo dobry przepis.Ciasto jest bardzo elastyczne i dobrze się układają koperty. Ja  koperty upiekłam z dżemem. Bardzo dobre i nawet na drugi dzień zachowały świezość tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko bardzo proszę

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 25, 2013 at 20:42.

    Grażynko bardzo proszę przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • beata_20 cieszę się że

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 25, 2013 at 20:39.

    beata_20 cieszę się że wypróbowałaś mój przepis na ciastka tmrc_emoticons.)  super że smakowały Love ja często je piekę w okresie letnim jak tylko mam swoje jabłka Big Smile  pozdrawiam i dziękuje za komentarz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Asiula, drożdżowe koperty są

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 25, 2013 at 16:22.

    Love Asiula, drożdżowe koperty są pyszne, dziękuję za przepis Party Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciastka wyszły bardzo smaczne

    Zgłoszony przez beata_20 na sierpnia 25, 2013 at 13:48.

    ciastka wyszły bardzo smaczne , miały być na podwieczorek tmrc_emoticons.~  ale dzieciaki tak zajadały że nie miałam sumienia schować Cooking 7  jutro zrobię powtórkę Big Smile  mus jabłowy zrobiłam z papierówek wg przepisu na jabłecznik z książki Radość gotowania tmrc_emoticons.)  polecam i pozdrawiam tmrc_emoticons.;)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • veronicab71 wypróbuj i daj

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 25, 2013 at 10:23.

    veronicab71 wypróbuj i daj znać czy smakowały Cooking 7  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania, zapowiadaja

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 24, 2013 at 13:21.

    Do wypròbowania, zapowiadaja sie smacznie Big Smile   Pozdrawiam serdecznie Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • magi1 wypróbuj są smaczne

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 24, 2013 at 07:55.

    magi1 wypróbuj są smaczne Big Smile  ja w innej wersji wykrawam kółka , wkładam 1/8 jabłuszka obranego , układam szerszym końcem na zewnątrz i zamykam jak pierogi ... są pyszne i długo mogą leżeć , pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wyprobowania. Koperty

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 23, 2013 at 20:56.

    Do wyprobowania. Koperty wygladaja pysznie tmrc_emoticons.D i mozna dawac rozne nadzienia tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Monia i Heniu , bardzo proszę

    Zgłoszony przez asiula593 na sierpnia 23, 2013 at 07:15.

    Monia i Heniu , bardzo proszę przepis  , dzieciom napewno będą smakowały koperty tmrc_emoticons.)  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają smacznie ,już

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na sierpnia 22, 2013 at 23:19.

    Wyglądają smacznie ,już niedługo wrzesień dzieci idą do szkoły na pewno przyda się przepis na drugi śniadanie  tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam i dziękuję za przepis

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze