 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     70 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Cynamonki z kremem
- 70 g brązowy cukier, Do ciasta
- 21 g drożdże świeże, do ciasta
- 100 g woda, do ciasta
- 200 g mąka tortowa, do ciasta
- 200 g mleko, do ciasta
- 2 porcji jajko, do ciasta
- 5 łyżeczki sól, do ciasta
- 70 g olej, do ciasta
- 500 g mąka tortowa, do ciasta
- 120 g masło, nadzienie
- 190 g brązowy cukier, nadzienie
- 3 łyżeczki cynamon, mielony, nadzienie
- 100 g cukier, polewa
- 150-200 g serek kremowy, polewa
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodać 70g brązowego cukru
- Dodać 21g świeżych drożdży
- Dodać 100 g wody
 "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego" "Mieszanie" "Mieszanie" "Podgrzewanie" "Podgrzewanie"
 3 minuty - 37 stopni - obroty 2
- dodać 200 g mąki
- dodać 200 g mleka
 "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego" "Mieszanie" "Mieszanie" "Podgrzewanie" "Podgrzewanie"
 2 minuty - 37 stopni - obroty 2
- Dodać 2 jajka
- Dodać pół łyżeczki soli
- Dodać 70 g oleju
- Dodać 500 g mąki
 "Ciasto" 5 minut "Ciasto" 5 minut
- Pozostawić do podwojenia objętości
- dodać 120 g masła
 "Mieszanie" "Mieszanie"
 4 minuty - 70 stopni - obroty 4
- Dodać 190 g brązowego cukru
- Dodać.3 łyżeczki cynamonu
 "Mieszanie"  1 minuta - obroty 4 "Mieszanie"  1 minuta - obroty 4
- Rozwałkować ciasto i oblać polewą.
 Zrolować i pokroić.
 Pozostawić do podwojenia
- Piec 2-25 minut w 180 stopniach
- Dodać 100 g cukru
 "Miksowanie" "Miksowanie"
 10 sekund - obroty 10
- Zgarnąć kopystką na dno
- Dodać 150-200 g serka krmoweg
 "Miksowanie" "Miksowanie"
 1 minuta - obroty 4
- Rozsmarować na cynamonki
Ciasto
Nadzienie
Krem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze