thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
70 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Cynamonki z kremem

  • 70 g brązowy cukier, Do ciasta
  • 21 g drożdże świeże, do ciasta
  • 100 g woda, do ciasta
  • 200 g mąka tortowa, do ciasta
  • 200 g mleko, do ciasta
  • 2 porcji jajko, do ciasta
  • 5 łyżeczki sól, do ciasta
  • 70 g olej, do ciasta
  • 500 g mąka tortowa, do ciasta
  • 120 g masło, nadzienie
  • 190 g brązowy cukier, nadzienie
  • 3 łyżeczki cynamon, mielony, nadzienie
  • 100 g cukier, polewa
  • 150-200 g serek kremowy, polewa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Dodać 70g brązowego cukru
  2. Dodać 21g świeżych drożdży
  3. Dodać 100 g wody
  4. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Mieszanie"Mieszanie" Podgrzewanie"Podgrzewanie"
    3 minuty - 37 stopni - obroty 2
  5. dodać 200 g mąki
  6. dodać 200 g mleka
  7. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Mieszanie"Mieszanie" Podgrzewanie"Podgrzewanie"
    2 minuty - 37 stopni - obroty 2
  8. Dodać 2 jajka
  9. Dodać pół łyżeczki soli
  10. Dodać 70 g oleju
  11. Dodać 500 g mąki
  12. Ciasto"Ciasto" 5 minut
  13. Pozostawić do podwojenia objętości
  14. Nadzienie
  15. dodać 120 g masła
  16. Mieszanie"Mieszanie"
    4 minuty - 70 stopni - obroty 4
  17. Dodać 190 g brązowego cukru
  18. Dodać.3 łyżeczki cynamonu
  19. Mieszanie"Mieszanie" 1 minuta - obroty 4
  20. Rozwałkować ciasto i oblać polewą.
    Zrolować i pokroić.
    Pozostawić do podwojenia
  21. Piec 2-25 minut w 180 stopniach
  22. Krem
  23. Dodać 100 g cukru
  24. Miksowanie"Miksowanie"
    10 sekund - obroty 10
  25. Zgarnąć kopystką na dno
  26. Dodać 150-200 g serka krmoweg
  27. Miksowanie"Miksowanie"
    1 minuta - obroty 4
  28. Rozsmarować na cynamonki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cynamonki z kremem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?