3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 400 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego i delikatnie odciśniętego
  • 1 skórka z cytryny
  • 140 g oleju
  • 200 g mleka
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 200 g cukru
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Closed lid wkładamy po kolei wszystkie składniki i mieszamy ok. 40 s/obr. 4 cały czas mieszając przy tym kopystką, gdyż ciasto jest gęste.

    Następnie przekładamy je do natłuszczonej tortownicy o średnicy 26cm, wygładzamy wierzch ciasta zwilżoną łyżką i pieczemy  około  50 min. w temp. 180 stopni z termoobiegiem.
    (po tym czasie nakłuć patyczkiem ciasto, patyczek ma być suchy)

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo oryginalne... lubię

    Zgłoszony przez anka25 na września 1, 2013 at 21:53.

    Bardzo oryginalne... lubię takie ciekawe połączenia. Dodane do wypróbowania. Pozdrawiam.  Big Smile

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na pewno na 100% nie ma

    Zgłoszony przez Anna Jaroszewska na sierpnia 3, 2013 at 17:03.

    Na pewno na 100% nie ma jajek. To jest przepis bez jajek.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawa jestem połączenia

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 31, 2013 at 18:28.

    Ciekawa jestem połączenia tych smaków...  tmrc_emoticons.)  kokos + szpinak???  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  

    Aniu, gratuluję pierwszego przepisu na Przepisowni  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy :)  Poczekamy na

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 31, 2013 at 12:27.

    Ciekawy tmrc_emoticons.)  Poczekamy na jajka Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DCiekawy przepis tylko czy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 30, 2013 at 07:45.

    tmrc_emoticons.DCiekawy przepis tylko czy aby na pewno nie ma jajek? tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze