3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto ze śliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 100 g oleju
  • 8 jajek
  • 250 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 500 g mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotowane:
    założyć motylek, dodać jajka, cukier i cukier waniliowy. Ubijać 5min/obr.4. Następnie dodać pozostałe składniki. Wymieszać delikatnie 1min/obr. 1,5.
    Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, następnie wylać ciasto i wyłożyć owoce. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec w temp 180stopni przez 45 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na ciasto używamy owoców sezonowych lub mrożonych. W tym wypadku dodałam śliwek, które posypałam cynamonem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Prosty, fajny przepis. Zrobiłam z połowy...

    Zgłoszony przez Ewa_Iwanowska na października 7, 2020 at 15:04.

    Prosty, fajny przepis. Zrobiłam z połowy składników, zamieniłam cukier na ksylitol i użyłam 1/2 mąki pszennej i 1/3 kasztanowej. wyszło super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a czy można do mufinek, aby było bez krojenia,...

    Zgłoszony przez Lamka na września 16, 2020 at 15:19.

    a czy można do mufinek, aby było bez krojenia, tylko nie wiadomo czy nie wyschnie za bardzo ciasto ( nie mam blachy i dużego piekarnika tylko mini, ale chleb wychodzi idealny.

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto pyszne, szybko sie robi polecam

    Zgłoszony przez angelika2310 na października 14, 2017 at 15:30.

    ciasto pyszne, szybko sie robi Smile polecam Lol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • AnulaW: ja mam blachę 36x23,5 cm

    Zgłoszony przez ewawkuchni na września 14, 2017 at 09:21.

    AnulaW: ja mam blachę 36x23,5 cm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robie takie ciasto od kilku lat tylko z połowy...

    Zgłoszony przez Elziutka na września 12, 2017 at 08:56.

    robie takie ciasto od kilku lat tylko z połowy produktów tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jakie wymiary blachy ?

    Zgłoszony przez AnulaW na września 11, 2017 at 14:56.

    jakie wymiary blachy ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze