Składniki
0 porcja/porcje/porcji
KRUSZONKA
- 70 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 50 g margaryny "Kasi"
CIASTO
- skórka z pomarańczy
- 1 mały słoik wiśni wypestkowanych
- 250 g rabarbaru - waga przed obraniem
- 1 cukier waniliowy
- szczypta soli
- 5 g proszku do pieczenia
- 330 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 90 g oleju
- 180 g cukru
- 260 g jogurtu naturalnego
Przygotowanie
1. Wkładamy do
wszystkie składniki na kruszonkę według podanej kolejności, mieszamy 10s/obr 6
2. Przekładamy do innego naczynia.
1. Rabarbar obieramy , kroimy na kawałeczki i przesypujemy cukrem na pół godziny. Wiśnie ze słoika odsączamy z soku.
2 Do naczynia miksującego wkładamy jogurt, cukier, olej, jajka, mąkę proszek, sól . Wszystko mieszamy 20 s/obr 4.
3 Ciasto wylać na blaszkę wyłozoną papierem, na ciasto układamy wiśnie i rabarbar ( szybciej zlewamy sok) Posypać skórką z pomarańczy i kruszonką.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni 40-45 minut
5. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
6. Smacznego
KRUSZONKA
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto jest przepyszne, udaje sie z każdymi...
Ciasto jest przepyszne, udaje sie z każdymi owocami sezonowymi np. śliwkami
Zawsze sie udaje, bardzo puszyste, pycha!!
Zawsze sie udaje, bardzo puszyste, pycha!!
A mnie wyszedł zakalec 😟 chociaż w smaku...
A mnie wyszedł zakalec 😟 chociaż w smaku dobre. Co zrobiłam nie tak?
Bardzo dobre! Cukru tyle ile lubię w ciastach -...
Bardzo dobre! Cukru tyle ile lubię w ciastach - czyli nie lepik cukrowy! Piekłam bez rabarbaru i skórki pomarańczowej. Polecam!
Mega przepyszne ciasto. Dziękuje
Mega przepyszne ciasto. Dziękuje
świetny przepis, ja go sobie zmodyfikowałam...
świetny przepis, ja go sobie zmodyfikowałam zamiast wiśni dając truskawki
Dodaje do wyprobowania w najbliszym czasie
Dodaje do wyprobowania w najbliższym czasie
A mnie nie wyroso prawie wcale moe to przez ilo...
A mnie nie wyrosło prawie wcale, może to przez ilość proszku, którego ilość jest tak mała że ciężko odmierzyć, na łyżeczki byłoby mi łatwiej. Ale smakowało i było dość miękkie.
Ciasto atwe szybkie i smaczne Zrobiam wersje z...
Ciasto łatwe, szybkie i smaczne. Zrobiłam wersje z rabarbarem i truskawkami i tez pycha, idealne na letni piknik.
Mam jagody, myslisz, ze tez wyjdzie?
Mam jagody, myslisz, ze tez wyjdzie?
Ciasto szybkie w
Ciasto szybkie w przygotowaniu i całkiem smaczne.
Ciasto pychotka ,godne
Ciasto pychotka ,godne polecenia
Bardzo dobre,szybkie i
Bardzo dobre,szybkie i wilgotne ciasto
nie dawałam wiśni i wyszło super; robiłam też z tego przepisu z samymi truskawkami bez rabarbaru - rewelacja 
Przepyszne !!!
Przepyszne !!!
Ciasto wyszło przepyszne,
Ciasto wyszło przepyszne, pomimo tego, że pierwszy raz miałam do czynienia z rabarbarem
Pięknie wyrosło
Nie dałam tylko skórki z pomarańczy bo nie było w domu
A zamiast wiśni, mrożone truskawki
Dziękuję jeszcze raz za pyszny przepis 
ciasto rewelacyjne -
ciasto rewelacyjne - doskonale połączenie smaków rabarbaru, wiśni i skorki pomarańczowej
ciasto szybkie i przepyszne.
ciasto szybkie i przepyszne. W tym tygodniu robię je już czwarty raz moja rodzinka nie może się najeść. zamiast wisni dałam truskawki. PYCHOTKA.....
dziękuje za komentarze
dziękuje za komentarze
Własnie sie piecze sama
Własnie sie piecze
sama jestem ciekawa co wyjdzie ponieważ nie miałam tyle jogurtu więc dodałam tez maślanke 
i zamiast wiśni dodałam owoce z miesznki mrożonej 
Pychota
Pychota
zachęcona opiniami
zachęcona opiniami zaryzykowałam i upiekłam
pyszne ciasto
tak jak w komentarzu nie obrałam rabarbaru i nie miałam skórki pomarańczowej a zamiast wiśni dałam mrożone jeżyny 
Super szybkie
[[wysiwyg_imageupload:2124:]]
Super szybkie ciasto! Pominełam skórkę pomarańczową. Rabarbaru nie obierałam( nigdy tego nie robie) i nie zasypywałam cukrem, tylko pokroiłam na półcentymetrowe plasterki. Zamiast wiśni powtykałam w ciasto mrożone truskawki( z braku świeżych pod ręką).Pycha!
Elu dziękuje za komentarz i
Elu dziękuje za komentarz i wypróbowanie przepisu
pozdrawiam 
Ilonko, super przepis
Ilonko, super przepis
Zostało wspomnienie, rozeszło się jeszcze ciepłe.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
cieszę się , że ciasto
cieszę się , że ciasto smakowało
u nas rozeszło się jak ciepłe bułeczki
dziękuje za komentarz i pozdrawiam
wczoraj upiekłam do kawki ,
wczoraj upiekłam do kawki , polecam nie miałam tylko skórki pomarańczowej do ciast więc zrobiłam bez ale i tak wyszło pyszne