3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO Z JAGODAMI POD BEZOWĄ KOŁDERKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

CIASTO

  • 500 g jagód
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 4 jajka, białka oddzielone od żółtek
  • 240 g cukru
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. 1. Do Closed lid włożyć cukier, zemleć na puder 15sek/obr.10, przełożyć do innego naczynia.

    2. DClosed lid włożyć żółtka, 40 g zmielonego cukru, cukier waniliowy, masło, mąkę i proszek do pieczenia,  wymieszać przy pomocy kopystki 40s/obr.5. Ciasrto wyjąć, podzielić na 4 części i uformować z nich kule. Każdą kulę zawinąć w filię i schować na 1 gozinę do zamrażalnika.

    3. Rozgrzać piekarnik do 180 st.C.

    4. Blachę prostokątną o wymiarach 35x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem. Ciasto wyjąć z zamrażalnika. /Każdą kulę pokroić na 8 części, wkładać kolejno do Closed lid, rozdrabniać 8sek/obr.4 i równomiernie wysypywać na blachę (jeśli zostaną duże nierozdrobnione kawałki, ponownie rozdrobnić 5 sek/obr.4). Na ciście równomiernie rozłożyć jagody.

    5. Do umytego i dokładnie osuszonego  Closed lid założyć motylek, wlać białka, ubijać na sztywną pianę ok. 4 min./obr.3,5, w trakcie ubijania, po upływie 1,5 minuty, stopniowo dodaqwać przez otwór w pokrywie , wcześniej zmielony culier. Piane równomiernie rozłożyć na jagodach.

    6. Ciasto wstawić do piekarnika i piec ok. 30min, aż piana będzie miała kolor złoty. Pozostawić w zamkniętym l wyłączonym piekarniku na ok. 10 minut.

                         SMACZNEGO

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis pochodzi od Vorwerk, chyba  z jakiegoś newslettera. Wydrukowalam i upiekłam. Jest wspaniałe.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto wyszło bardzo smaczne w smaku,,,tylko...

    Zgłoszony przez lubieczat na lipca 5, 2018 at 20:26.

    Ciasto wyszło bardzo smaczne w smaku,,,tylko piana z białek nie wyszła chrupiąca (czy ma wyjsć gumowata?)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto pyszne zrobiłam z lesnymi boròwkami...

    Zgłoszony przez TeresaPeter na czerwca 23, 2018 at 15:14.

    ciasto pyszne zrobiłam z lesnymi boròwkami ciekawa jestem czy z amerykańka boròwka ktoś robił a z mrożona?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Delikatne, przepyszne ciasto. Wyszło idealnie.

    Zgłoszony przez amotka72 na stycznia 6, 2018 at 20:58.

    Delikatne, przepyszne ciasto. Wyszło idealnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mi nie wyszło może to wina

    Zgłoszony przez justek na maja 20, 2016 at 17:51.

    A mi nie wyszło może to wina mrożonych jagód?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło genialne! Szybkie,

    Zgłoszony przez hideyshanek na stycznia 31, 2016 at 22:33.

    [[wysiwyg_imageupload:2568:]]Wyszło genialne! Szybkie, proste, polecam. tmrc_emoticons.D 

    Z pewnością jeszcze nie raz zagości na moim stole : )

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne i łatwe w

    Zgłoszony przez Kamar na stycznia 31, 2016 at 18:17.

    Ciasto przepyszne i łatwe w wykonaniu, polecam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zachęcam do upieczenia,

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 30, 2015 at 19:00.

    Zachęcam do upieczenia, zaczynają się czarne jagody. Ciasto jest pyszne.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto jest wspaniałe

    Zgłoszony przez aliman29 na lutego 7, 2015 at 00:12.

    To ciasto jest wspaniałe tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka, uwielbiam takie

    Zgłoszony przez azja7609 na września 27, 2014 at 17:09.

    Pychotka, uwielbiam takie ciasta tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pychotka, ja zrobiłam

    Zgłoszony przez Anna Kurasińska na września 6, 2014 at 12:58.

    Ciasto pychotka, ja zrobiłam ze śliweczkami  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto, przepis

    Zgłoszony przez justysia676 na sierpnia 1, 2014 at 19:15.

    Bardzo dobre ciasto, przepis dodałam do ulubionych polecam .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • to ciasto wygląda pysznie

    Zgłoszony przez ilonaw na lipca 31, 2014 at 08:39.

    to ciasto wygląda pysznie tmrc_emoticons.) chyba trzeba wybrać się do lasu na jagódki Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś ponownie przyrządzam to

    Zgłoszony przez Gadżeciara na lipca 28, 2014 at 12:14.

    Dziś ponownie przyrządzam to ciasto  Cooking 7 jest imprezka pożegnalna, na ktorą zaprosili nas nasi wczasowicze i zamierzam pochwalić sie wypiekiem z jagodami tmrc_emoticons.) 

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu ciacho na 5 .Ja

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 25, 2014 at 16:36.

    Gabrysiu ciacho na 5 .Ja zrobiłam z borówkami i malinami ale było krótko .Jutro muszę zrobić następne Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, fajnie ,że

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 25, 2014 at 07:58.

    Gabrysiu, fajnie ,że udostepnilaś ten przepis.Ciasto jest rzeczywiscie  bardzo smaczne. W sezonie na sliwki polecam je ze sliwkami. tmrc_emoticons.)Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu z czystym sumieniem

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 24, 2014 at 17:29.

    Love Gabrysiu z czystym sumieniem daję 5 gwiazdek Love ciasto pyyychooootkkka Love Polecam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, właśnie weszłam, by

    Zgłoszony przez Gadżeciara na lipca 24, 2014 at 10:28.

    Gabrysiu, właśnie weszłam, by przyznać Ci najwyższa notę za ten cudowny przepis, Ps. Zdjęcie kawałka ciasta oddaje to co z niego zostało po 3 h od upieczenia tmrc_emoticons.D polecam wypróbować każdemu!!

    ojej, nie trafiłam na tym głupim tablecie palcem w 5 gwiazdke tmrc_emoticons.( zaznaczyly sie tylko 4 ;(. Czy mozna to jakoś naprawić? 

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Monisiu, myślę, że jak

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 24, 2014 at 07:46.

    Monisiu, myślę, że jak klikniesz na "edytuj" pod swoim komentarzem, to ponownie masz możliwość zaznaczenia gwiazdek.i dodania tekstu. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniczko, piękne ciasto Ci

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 23, 2014 at 21:06.

    Moniczko, piękne ciasto Ci wyszło.  Love Myślę, że teraz , po wypróbowaniu , możesz mi przyznać gwiazdki? Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moi drodzy, oto co mi wyszło

    Zgłoszony przez Gadżeciara na lipca 23, 2014 at 20:53.

    [[wysiwyg_imageupload:2182:]]Moi drodzy, oto co mi wyszło tmrc_emoticons.) jest pyyyyycha! 

    [[wysiwyg_imageupload:2181:]]

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzis wieczorkiem jadę odebrać

    Zgłoszony przez Gadżeciara na lipca 22, 2014 at 07:33.

    Dzis wieczorkiem jadę odebrać moje borowki  Love zrobię ciasto jak tylko wrócę  tmrc_emoticons.8) wydaje sie bardzo proste, oby to nie były pozory, bo ciasta przed nabyciem TM nie były moja mocna strona, oj nie  Cooking 7

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapewniam, że ciasto musi się

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 21, 2014 at 18:19.

    Zapewniam, że ciasto musi się udać.  Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I co, zrobiłaś to ciasto,

    Zgłoszony przez iwonka_sz na lipca 21, 2014 at 17:55.

    I co, zrobiłaś to ciasto, Moniko? Jestem ciekawa jak wyszłotmrc_emoticons.)  Czekam na komentarze Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ależ to przepysznie

    Zgłoszony przez Gadżeciara na lipca 21, 2014 at 11:06.

    Ależ to przepysznie wyglada!!!  Dodaje do swojej kolekcji, ponieważ mój maz zamówił borowki amerykańskie z plantacji, która jest niedaleko nas i jak do mnie dotrą to bedzie sie działo w kuchni, oj tak! tmrc_emoticons.;) jak tylko zrobię to ciacho, wkleję post ze zdjęciem jak wyszło tmrc_emoticons.) 

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze