Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto salceson
- 5 jajek
- 200 gramów cukru
- 300 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 180 gramów oleju
- 3 łyżki kakao
- 400 gramów jabłek, obrane, wydrążone, pokrojone w kostke
- 200 gramów orzechów włoskich, posiekanych
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzac do 180 stopni.
1. Jajka i cukier zmiksować 30 sek/obr.6
2. Dodać pozostałe składniki oprócz jabłek i orzechów, wymieszać 40 sek/obr.6
3. Dodać jabłka i orzechy, delikatnie wymieszać 30 sek/obr"Obroty wsteczne" 4
4. Ciasto przelać do formy, piec w temp. 180 stopni około 50 minut albo do suchego patyczka.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
W razie potrzeby troszke dłużej mieszać.
Super smakuje posmarowane Nutellą : )
Polecam.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA mi jakieś strasznie gęste wyszło. Musiałam...
A mi jakieś strasznie gęste wyszło. Musiałam ręcznie wymieszać orzechy i jabłka z ciastem
Ciekawa nazwa ciasta przepis do...
Ciekawa nazwa ciasta
przepis do wypróbowania