thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 21/01/14
zmieniono dnia: 21/01/14

Składniki

ciasto kruche

  • 185g g masła lub margaryny
  • 3szt porcje zòltka, sztuki
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80g g cukru pudru, zrobionego w TM
  • 100 g cukru
  • 120g g masła lub margaryny
  • 1 łyżek gęstej śmietany
  • 1kg kawałki rabarbaru pokrojonego na kawałki, umytego i obranego
  • 6 łyżek cukru
  • powidła śliwkowe
  • 185g mąki pszennej, na kruszonkę
  • 350g g mąki pszennej, składniki na ciasto kruche do

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto podstawowe
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

powidła można zastąpić dżemem truskawkowym .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ciasto rabarbarowe z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 21, 2014 at 13:22

    bardzo przepraszam ale pierwszy raz bywa trudny i nie wiem dlaczego nie dodał się opis wykonania 

    zamieszczam wiec go ponizej

    ciasto podstawowe

    rozgrzac piekarnik do 180st C grzanie góra-~dół

    wszystkie składniki umieścic w garnku TM Closed lid 40sec/obr.5 wyrabiać przy pomocy kopystki. przelożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. wymiary formy ok 33x24cm  wstawic do piekarnika nagrzanego i podpiec az sie lekko zezłoci ok 20min..w tym czasie rabarbar oczyscic ,pokroic na kawaleczki ok 2-3 cm i poddusic na suchej patelni ok 3-4 min w tym czasie posypac 6 łyzkami cukru..jesli bedzie duzo soku odlac -moze byc na kompocik. ciasto upieczone i lekko wystudzone posmarowac powidłami i wyłożyc podduszony rabarbar.

     

     

     

    kruszonka

    składniki na kruszonkę umieścić w garnku i zmieszać Closed lid 20s/obr.6. posypac nią ciasto i piec az się zezłoci ok 20min po upieczeniu można posypać cukrem pudrem

     

    czas wykonania w sumie 1h razem z pieczeniem tmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?