Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
ciasto
- 6 świeżych jaj
- 150 g cukru
- 300 g mąki pszennej tortowej, lub jakiej używasz do wypieku ciast
- 150 g oleju
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400-500 g owoców sezonowych, świeżych lub mrożonych
Przygotowanie
Oddziel białka od żółtek .Włóż białka do
"Blokada naczynia miksującego" i ubij na pianę zakładając motylek 4m/4 pod koniec dodaj cukier
Do ubitej piany dodaj żółtka i utrzyj 30sek /4 zdejmnij motylek i zgarnij delikatnie kopystką
Dolej olej i wymieszaj 30sek/4.
Dodaj mąkę z proszkiem i wymieszaj 1m/4
Przygotuj formę 30/20lub, tak jak ja tortownicę (fi) 26 ,wyłóż papierem lub wysmaruj i wysyp bułką lub kaszą manną
Rozgrzej piekarnik do 175*C -180*C góra-dół
Wyłóż ciasto do formy ułóż na wierzchu owoce, lekko dociśnij
świeże obmyj i przeszusz ,mrożonych nierozmrażaj
Pieczemy od 45 -60min (gdzie 45 to owoce świeże 60 mrożone).Czas pieczenia jest orientacyjny bo zależy od Twojego piekarnika .Najlepiej do suchego patyczka
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis zaczerpnięty z internetu i przerobiony na potrzeby TM .Rekomendowany dla początkujących
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo si ciesz
Bardzo się cieszę
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
ciasto pyszne
ciasto pyszne
Tak tez zrobilam Haniu. Jedna
Tak tez zrobilam Haniu. Jedna moja uwaga, jesli chodzi o sliwki trzeba ich duzo nalozyc bo smak ciasta przewaza smak sliwek. Wydawalo mi sie, ze wiecej sie owocow nie zmiesci ale po wyrosnieciu wyszlo, ze jednak moglam dac jeszcze wiecej. Smak super, cukru jak dla mnie w sam raz. Nie lubie przeslodzonych ciast to jest idealne[[wysiwyg_imageupload:2712:]]
Smacznego .Co do śliwek
Smacznego .Co do śliwek pamiętajcie że sliwki kładziemy skórką do dołu
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Zrobilam ze
Zrobilam ze sliwkami....pycha, polecam wszystkim
Super ciasto każdemu wyjdzie
Super ciasto każdemu wyjdzie
Pozdrowienia dla dzieciaczków 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziecia bardzo smakowalo,
Dziecia bardzo smakowalo, obowiazkowo z mlekiem
Zrobilam To ciasto z malinami
Limonko cieszę się że
Limonko cieszę się że smakowało
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Genialnie smaczne i bardzo
Genialnie smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu
Na stałe zagości w naszym domu
Robiłam z truskawkami <3
Małgorzata12 dziękuje za miły
Małgorzata12 dziękuje za miły wpis
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:DCiasto smaczne i łatwe
Dziekuję Grażynko za uznanie
Dziekuję Grażynko za uznanie
niedługo będzie następne tylko muszę z nim poeksperymentować a to się wiąże z czasem 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu kolejne Twoje ciasto
Haniu kolejne Twoje ciasto pychotka
dziękuję za przepis
Napisałam 30x20 lub
Napisałam 30x20 lub tortownica 26
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dodałam do wypróbowania bo
Dodałam do wypróbowania bo truskawki tuż tuż
Jaką wielkość blaszki najlepiej przygotować?