Składniki
0 kawałek/kawałki/kawałków
- Ciasto:
- 50 dag.mąki
- 1 kostka margaryny
- 3 jajka
- 20 dag.cukru
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżkiciepłego mleka
- 1 łyżka sody
- Krem:
- 250 g margaryny
- 500 g.mleka
- 30 g.mąki ziemniaczanej
- 20 g mąki pszennej
- 1 cukier waniliowy
- 50 g cukru
- 30 dag.orzechów
- 10 dag.cukru
- 14 dag.masła
- 3 łyżki miodu
- dżem z czarnej porzeczki
-
6
1h 0min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ciasto:
Do naczynia włożyc wszystkie składniki na ciasto i wyrabiac 2-3 min.obr
"Ciasto" .Ciasto podzielic na 3 częsci , 2 cześci upiec pojedyńczo w nagrzanym piekarniku 180* C ok. 20 min , zapiec na złoty kolor.Posiekane orzechy , masło , cukier i miód smażyc na patelni, na małym ogniu wyłożyc na trzecią częśc nie upieczonego placka i zapiec na złoty kolor.
Krem:
Z podanych skladników gotujemy budyń ok.5 min 100*C obr.poz.2 (motylek). Po wystudzeniu ucieramy z kostką margaryny na puszystą masę
Kolejnosc placka:
Spód bez orzechów-krem-dzem z czarnej porzeczki-spód bez orzechów-krem-dżem-spód z orzechami
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzciasto bardzo bardzo dobre,co do kremu wolę inny.
ciasto bardzo bardzo dobre,co do kremu wolę inny.
Mysle, ze warto byloby zmienic w przepisie...
Mysle, ze warto byloby zmienic w przepisie wszystkie dag na gramy (TM odwaza gr). Rowniez warto byloby napisac jak rozprowadzic ciasto na forme, bo graniczy to niemal z cudem. Ciasto jednakze pyszne.
Też chciałabym wiedzieć jak utrzeć margarynę...
Też chciałabym wiedzieć jak utrzeć margarynę bo jeszcze tego w TM nie robiłam. Z motylkiem czy bez? Jakie obroty?


Ciasta już mam upieczone, budyń ugotowany, do jutra sobie spokojnie wystygnie i jutro ucieranie i przekładanie. Zapowiada się bombowo
PYCHA!!! PYCHA!!! Wygląda i
PYCHA!!! PYCHA!!! Wygląda i samkuje wspaniale, gorąco polecam
Tynka
Ciasto pyyyyyszne, palce
Rozumiem, że margarynę można
Rozumiem, że margarynę można utrzeć też w
"Blokada naczynia miksującego" ? Jakie parametry?
porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com