3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto migdałowe z Santiago


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto migdałowe z Santiago

  • 250 g migdałów, blanszowanych, bez skórki
  • 250 g cukru
  • skórka, z 1 organicznej cytryny, tylko żółta część
  • 4 jajka
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie 25min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego wsypać migdały, rozdrobnić 15 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10, przełożyć 3 łyżeczki do innego naczynia.
    4. Dodać skórkę z cytryny, rozdrobnić 15 s/obr. 10.
    5. Dodać jajka, wymieszać 2 min/obr. 4.
    6. Dodać migdały, wymieszać 5 s/obr. 3. Masę wlać do wysmarowanej masłem silikonowej formy do ciasta (Ø24 cm), piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 25-35 minut. Przed przełożeniem na półmisek pozostawić w formie do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Wierzchu posypać trzema łyżeczkami cukru pudru.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyprobuje i napisze jakie

    Zgłoszony przez Leonek2013 na maja 27, 2016 at 22:28.

    Wyprobuje i napisze jakie bylo  :|

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre ciasto. Poszlimy za

    Zgłoszony przez pawbry na maja 27, 2016 at 20:25.

    Dobre ciasto. Poszlimy za rada i dodalismy sporo mnie cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mnie wyszło takie ciężkie,

    Zgłoszony przez anastazja.k na maja 18, 2014 at 16:01.

    A mnie wyszło takie ciężkie, tłuste. Mocno czuć jajka. Nie lubię!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zgodnie z sugestią w

    Zgłoszony przez luizabla na listopada 2, 2013 at 17:53.

    zgodnie z sugestią w komentarzu porcupine że ciasto ma za dużo cukru, sama też użyłam mniej (200g cukru trzcinowego). Jak dla mnie dalej jednak było za słodkie. Jednak przyznam że przepyszne i na pewno częsciej będę je robić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, ale moim zdaniem

    Zgłoszony przez porcupine na czerwca 19, 2011 at 11:37.

    Pyszne, ale moim zdaniem zdecydowanie za dużo cukru (mimo, że i tak dałam trochę mniej). Świetne  szybkie ciasto dla niezapowiedzianych gości!

    porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze