3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Ciasto marchewkowe

  • 80 g cukru
  • Krem serowy:
  • 150 g oleju, słonecznikowego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, obranych
  • Ciasto:
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 300 g twarogu
  • 20 g soku z cytryny
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie 45min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
    5. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min. Krem serowy :
    6. Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
    7. Dodać twaróg i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
    8. Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Doskonae i szybkie ciasto U mnie w domu znika...

    Zgłoszony przez violka72 na kwietnia 25, 2017 at 20:43.

    Doskonałe i szybkie ciasto. U mnie w domu znika błyskawicznie. Ja przekładam je dodatkowo dżemem z czarnej porzeczki. Palce lizać :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszota

    Zgłoszony przez agusiaromusia na marca 21, 2017 at 13:54.

    pyszota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • IMBECYL ROBIŁ TEN PRZEPIS ! Krok po kroku,? Chyba...

    Zgłoszony przez luban85 na lutego 10, 2017 at 18:53.

    IMBECYL ROBIŁ TEN PRZEPIS ! Krok po kroku,? Chyba w Maroku... Debil imbecyl, szkoda wiecej słów

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie i pyszne ciasto....

    Zgłoszony przez MagdalenaG na lutego 4, 2017 at 15:22.

    Szybkie i pyszne ciasto.

    Zmniejszyłam ilość cukru do 200 g i nie robiłam polewy. Posypałam cukrem pudrem i dla nas takie jest idealne :-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój ulubiony przepis na marchewkowe

    Zgłoszony przez AgaSawa na lutego 2, 2017 at 17:52.

    Mój ulubiony przepis na marchewkowe :):love:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie mam pojecia cz tylko tak mi sie wyswietla ten...

    Zgłoszony przez sasia na stycznia 22, 2017 at 19:21.

    nie mam pojecia cz tylko tak mi sie wyswietla ten przepis cz komus jeszcze bo ja widze wpierw cukier potwm krem serowy i cala masa skladnikow a potem na ciasto skaldniki i tylko ser cukier i sok z cytryny

    oj thermomix cos sie nie popisal:crazy:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre..ale bez rewelacji. Może cos zrobiłam źle...

    Zgłoszony przez alicja205 na grudnia 4, 2016 at 17:04.

    Dobre..ale bez rewelacji. Może cos zrobiłam źle ale wyszło suche. Takie sobie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pierwsza klasa, ja nie mielę...

    Zgłoszony przez ewansik na listopada 24, 2016 at 14:09.

    Ciasto pierwsza klasa, ja nie mielę orzechów wolę całe kawałki, i dodaje jeszcze rodzynki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto!

    Zgłoszony przez woj_skubi na listopada 17, 2016 at 10:57.

    Bardzo dobre ciasto!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie, łatwe i pyszne...

    Zgłoszony przez Termojust na listopada 14, 2016 at 12:08.

    Szybkie, łatwe i pyszne:smile:

    O to przecież chodzi!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ciasto i powiem tak: jest dobre ale...

    Zgłoszony przez aliman29 na listopada 12, 2016 at 14:09.

    Zrobiłam ciasto i powiem tak: jest dobre ale suche, masa na górze za słodka. Najlepiej więc ciasto przeciąć i przełożyć masą i zjeść na następny dzień :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacyjne Znika bardzo szybko....

    Zgłoszony przez IWONA W na listopada 7, 2016 at 15:40.

    Ciasto rewelacyjne :cooking_6: Znika bardzo szybko. Dziękuję:lol:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, dodałam 180g cukru, 2 łyżeczki...

    Zgłoszony przez Pilla22 na listopada 6, 2016 at 20:28.

    Polecam, dodałam 180g cukru, 2 łyżeczki zmielonego cynamonu i łyżeczkę przyprawy korzennej i wyszło przepyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto z tego przepisu robię raz w tygodniu !!!...

    Zgłoszony przez Ladybug1980 na listopada 5, 2016 at 20:10.

    Ciasto z tego przepisu robię raz w tygodniu !!!:smile: Polecam dla całej rodziny - u nas znika w tempie błyskawicznym! Wszyscy je uwielbiamy, wychodzi zawsze!!! Przy podanych proporcjach, dodaję więcej marchewki ok.350 g. i mniej cukru 180-200 g. Ciasto można przełożyć masą z serkiem marcarpone :) pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha polecam robie je dzieciom raz w tygodniu

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 21:59.

    Pycha polecam robie je dzieciom raz w tygodniu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto. Zrobiłem z mascarpone zamiast...

    Zgłoszony przez pawbry na października 28, 2016 at 18:09.

    Super ciasto. Zrobiłem z mascarpone zamiast twarogu i wyszłu super. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto gotowe i jest pycha.

    Zgłoszony przez MonRaf na października 8, 2016 at 14:27.

    Ciasto gotowe i jest pycha. Dodałam mniej cukru a więcej przypraw typu cynamon i przyprawa do piernika. Masę zrobiłam z mascarpone, ale trzeba uważać żeby za długo nie miksowac sera bo zrobi sie woda. ciasto przecięłam na pół i w środek masa plus odrobina powideł śliwkowych. Na wierzch kokao albo cukier puder i wyszedł mini torcik :-) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre ciasto

    Zgłoszony przez asia.greszta@op.pl na października 7, 2016 at 20:10.

    bardzo dobre ciasto :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie wiem co nie tak ale jak

    Zgłoszony przez MixPomysłów na października 7, 2016 at 15:53.

    nie wiem co nie tak ale jak dla mnie to bez smaku ... piszecie że zaduzo cukru a ja mam wrażenie jakbym go wogole nie dała... 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dwie proby, dwa zakalce ...

    Zgłoszony przez 123lilka na października 6, 2016 at 08:01.

    Dwie proby, dwa zakalce ... :( Rosnie w piekarniku a potem opada :(  wszystkie ciasta z thermomixa wychodza super a marchewkowe robi sie zakalcowe ;)  Dlam 150 g cukru a i tak zakalec jest slodziutki ;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto upieczone i z

    Zgłoszony przez marta0711 na września 18, 2016 at 20:19.

    ciasto upieczone i z prędkością światła zjedzone!  :love:

    Dodałam jednak tylko 100g cukru i 3 jajka,ale za to więcej marchewki  :)

    A przy mieszaniu polecam włączyć Dough mode

    Na pewno jeszcze nie raz będę piekła ciasto z tego przepisu 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam przepis. Ciasto

    Zgłoszony przez ellek na września 18, 2016 at 11:08.

    Polecam przepis. Ciasto fantastyczne i szybko się robi. Dodałam ananasy w kawałkach 

     i wiórki kokosowe (wcześniej robiłam to cisto wg przepisu z bloga kwestia smaku). 

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • szybkie, udane ciasto,

    Zgłoszony przez Pixi na sierpnia 2, 2016 at 17:51.

    szybkie, udane ciasto, oczywiscie musiałam mieszanie pomóc kooystką.Piekłam na termoobiegu 35 min. Pierwszy raz spotkałaM sie z takim ekspresowym wykonaniem. Bede wracała cześciej do tego przepisu  :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie przepadam za ciastami ale

    Zgłoszony przez Ewelin@ na sierpnia 1, 2016 at 00:28.

    Nie przepadam za ciastami ale to jest rewelacyjne. Bo zredukowaniu cukru było idealne. Wersja z mascarpone jak dla mnie ... bomba :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne ciasto, w dodatku

    Zgłoszony przez Smolka_justyna na lipca 2, 2016 at 22:52.

    Przepyszne ciasto, w dodatku bardzo proste. Ja zmniejszylam ilosc cukru do 170g a i tak wyszlo slodkie. Krem tez jest slodki, wiec radze zmniejszyc ilosc cukru do 50g. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne ciasto, znika u mnie

    Zgłoszony przez Kasia 72 na maja 14, 2016 at 12:09.

    pyszne ciasto, znika u mnie jeszcze gorące. Robie z pulpy z wyciskarki, także w wersji muffinkowej, nie zawsze robie polewe i tak pyszne[[wysiwyg_imageupload:2643:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne, takie jak chciałam,

    Zgłoszony przez Kasia 72 na kwietnia 22, 2016 at 08:29.

    pyszne, takie jak chciałam, po przeczytaniu komentarzy zmniejszyłam ilość cukru do 180 i dalam serek maskarpone, zamiast twarogu, cudo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam-przepyszne.Ale cukru

    Zgłoszony przez Rodzinka tm na kwietnia 18, 2016 at 15:18.

    Polecam-przepyszne.Ale cukru stanowczo mniej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Ciasto super, polecam !!!

    Zgłoszony przez TheMargolcia na kwietnia 17, 2016 at 15:08.

     Ciasto super, polecam !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam, jest super.

    Zgłoszony przez Balila na kwietnia 17, 2016 at 10:54.

    Upiekłam, jest super. Dziekuję. Pierwszy raz ciasto bez zakalca. :cooking_7:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto stało się moją

    Zgłoszony przez Agola na kwietnia 14, 2016 at 23:42.

    ciasto stało się moją ulubioną słodką przekąską  :party:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piekę w temperaturze 180

    Zgłoszony przez MoMaNa na kwietnia 14, 2016 at 13:21.

    Ja piekę w temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A w jakiej temp nalezy piec?

    Zgłoszony przez martella na kwietnia 2, 2016 at 10:58.

    A w jakiej temp nalezy piec?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis.ja

    Zgłoszony przez rudalonia na marca 8, 2016 at 21:17.

    Bardzo fajny przepis.ja dodalam180g cukru i wyszlo slodkie.dodatkowo masa serowa jest bardzo slodka,wiec gdyby tzymac sie ścisle przepisu ciasto byłoby przeslodzone.Warto do masy dac mascarpone zamiast twarogu:)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, bardzo szybkie w

    Zgłoszony przez katkol na lutego 28, 2016 at 20:07.

    Rewelacja, bardzo szybkie w wykonaniu i smaczniutkie :-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też zmniejszyłam ilość cukru

    Zgłoszony przez Kawiarenka na lutego 2, 2016 at 21:39.

    Też zmniejszyłam ilość cukru i zmieszalam pół na pół mąkę pszenną z mąką gryczana i jestem w szoku ze wyszło takie pulchne bo moje dotychczasowe eksperymenty z makami bezglutenowymi wypadaly dość blado ;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne!

    Zgłoszony przez Peti4 na lutego 1, 2016 at 16:14.

    Smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w gębie  PYCHOTA !!!

    Zgłoszony przez agniesia528 na stycznia 26, 2016 at 18:51.

    Niebo w gębie  :) PYCHOTA !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prze-pyszne !!! Zjadłam

    Zgłoszony przez nela25 na stycznia 4, 2016 at 21:16.

    Prze-pyszne !!! Zjadłam prawie pół sama :) kolejnym razem zastapię twaróg serkiem mascarpone, będzie wtedy genialne połączenie, a też "polewa" nie będzie "pękać" jak to się zadziało z twarogiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez elwira na grudnia 11, 2015 at 23:09.

    :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz zrobiłam z mąka

    Zgłoszony przez elwira na grudnia 11, 2015 at 23:09.

    Pierwszy raz zrobiłam z mąka pszenna i drugi raz bezglutenowo z mąka gryczana. Z pszenna wyszedł mi smaczny zakalec a z gryczana wyszło genialnie!!!!! Polecam dla Bezglutenowców!!!

    tylko proszę pamiętać o sugesti uzytkownika Olivka żeby przy mące gryczanej dać oleju ok 200-210g 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!! Ciasto tez

    Zgłoszony przez nela25 na grudnia 10, 2015 at 10:52.

    Przepyszne!! Ciasto tez idealnie nadaje się na zrobienie muffinek :) idealna konsystencja i wielość ciasta :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne! Mój Tata już

    Zgłoszony przez kjp na grudnia 5, 2015 at 12:34.

    Przepyszne! Mój Tata już zażyczył je sobie na Święta :). P.S. Zamiast twarogu dałam mascarpone, mniam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znakomite  :) 

    Zgłoszony przez martyna1968 na grudnia 1, 2015 at 11:01.

    Znakomite  :) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zapomniałam dodac cynamonu,

    Zgłoszony przez Adela_1971 na listopada 28, 2015 at 23:24.

    zapomniałam dodac cynamonu, ale i tak jest pyszne ;) i bardzo łatwe ;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super Dla osób

    Zgłoszony przez Olivka na listopada 27, 2015 at 15:38.

    Ciasto super :) Dla osób bezglutenowych - świetnie się nadaje do zrobienia z mąką gryczaną (trzeba dodać tylko troszkę więcej oleju (jakieś 200-210g)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszotka szybkie i proste.

    Zgłoszony przez Martarbk na listopada 26, 2015 at 21:46.

    pyszotka :) szybkie i proste. ja dodaję przyprawę do pierniaka zamiast cunamonu. Super także z rodzynkami i słonecznikiem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne ciasto, moj syn

    Zgłoszony przez M.Niemiec na listopada 26, 2015 at 10:44.

    Przepyszne ciasto, moj syn niejadek jadlby je caly czas. Problem w tym, ze tylko za pierwszym razem wyszlo mi takie pyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • daję  wszystkie gwiazdki 

    Zgłoszony przez Aluna na listopada 25, 2015 at 21:39.

    :cooking_6: daję  wszystkie gwiazdki 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam już trzy razy.

    Zgłoszony przez Aluna na listopada 25, 2015 at 21:36.

    Zrobiłam już trzy razy. Zawsze się udaje,jest puszyste i wspaniałe.pierwszy raz zrobiłam zgodnie z przepisem z orzechami włoskimi a kolejne z migdałami. Krem na ciasto też super. Drugi raz zrobiłam polewę czekoladową na bazie mleka kokosowego. Stosuję marchewkę pozbawioną soku -po wciśnięciu w wyciskarce. Sok wypijamy świeżo wciśnięty. Polecam ten przepis ....pycha  :cooking_7:  :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •