3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Ciasto marchewkowe

  • 150 g oleju, słonecznikowego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, obranych

Krem serowy

  • 80 g cukru
  • 1 opakowania cukier waniliowy
  • 300 g twarogu
  • 20 g soku z cytryn
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto:
    Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
    Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min.
    Krem serowy :
    Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
    Dodać twaróg i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
    Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto bardzo proste,a jednocześnie bardzo...

    Zgłoszony przez ajka_2003 na lutego 10, 2020 at 15:20.

    Ciasto bardzo proste,a jednocześnie bardzo smaczne. Niejednokrotnie zagosci na moim stole.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smakowity ...

    Zgłoszony przez Ela G. na listopada 2, 2018 at 21:24.

    smakowity tmrc_emoticons.-)

    robiłam bez smarowideł , bardzo smaczne polecam,
    pozdrawiam,
    Ela

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwsze ciasto marchewkowe i od razu...

    Zgłoszony przez M_testuje na listopada 2, 2018 at 13:15.

    Moje pierwsze ciasto marchewkowe i od razu zaszalałam! Zrobiłam torcik Big Smile Dużo dłużej się piekło, pewnie dlatego, że w okrągłej foremce o średnicy 24 cm - 1 h i 15 minut. Wyrosło jak malowane.
    Ciasto przekroiłam 2 razy, przełożyłam kremem zrobionym z 2 kostek twarogu po 200 g każda, reszta składników bez zmian, jak w powyższym przepisie. Polałam gęstym lukrem z cukru pudru.
    Jak dla mnie w przepisie na ciasto jest za dużo cukru, następnym razem zdecydowanie dam mniej (150-200g max). Marchewka ma jednak swoją słodycz. Poza tym szybko się robi i mam przekonanie, że zjadłam coś warzynego, mimo że na słodko tmrc_emoticons.)





    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze