Tu jesteś:
4
Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Ciasto marchewkowe z cukrem pudrem
- 150 g oleju, rzepakowego
- 300 g mąki pszennej
- 180 g cukru
- 50 g orzechów włoskich, obranych
-
6
1h 0min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
- Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
- Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
- Przełożyć do formy do pieczenia (wysmarować ją wcześniej margaryną lub masłem). Piec około 45minut.
- Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA gdzie te marchewki?
A gdzie te marchewki?
ciasto marchewkowe bez marchwi ?
ciasto marchewkowe bez marchwi ?
Niestety nie podano ile marchwi.
Niestety nie podano ile marchwi.