3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe z cukrem pudrem


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Ciasto marchewkowe z cukrem pudrem

  • 150 g oleju, rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 180 g cukru
  • 50 g orzechów włoskich, obranych
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie


    1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.

    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.

    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.

    5. Przełożyć do formy do pieczenia (wysmarować ją wcześniej margaryną lub masłem). Piec około 45minut.

    6. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz