3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto czekoladowe z serem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 tabliczki czakolady min 60%
  • 6 jajek
  • 200 g MASŁA 82%
  • 50 ml wody
  • 200 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 500 g sera do wypieków
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego miksującego wkładamy czekoladę w kawałkach, wodę i masło i ustawiamy czas 3min/70st/obr 1.

    2. Masę czekoladową przelewamy do innego naczynia i odstawiamy do przestudzena.

    3. Do czystego Blokada naczynia miksującego miksującego wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy 3min/obr 4,5.

    4. Cały czas miksując zmniejszamy obr 3 i przez otwór w pokrywie powoli dodajemy mąkę.

    5. Po 6min ciągłego miksowania, dodajemy przestudzoną masę czekoladową i ser (wolno) nie przerywając miksowania.

    6. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników ciasto przelewamy do uprzednio natłuszczonej tortownicy o śr 24cm.

    7. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem około 1h w temperaturze 180 st.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można ciasto polać polewą czekoladową, co dodatkowo podnosi jego czekoladowy charakter.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne ciasto, uwielbiane przez wszystkich znika w...

    Zgłoszony przez Vanesska na września 24, 2018 at 14:28.

    Pyszne ciasto, uwielbiane przez wszystkich znika w 2 dni Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny, przepyszny jeszcze raz przepyszny!!!...

    Zgłoszony przez 77justine na lutego 19, 2017 at 13:24.

    Przepyszny, przepyszny jeszcze raz przepyszny!!! Szczerze polecam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychaaaaa,polecam

    Zgłoszony przez elia12 na stycznia 18, 2017 at 15:51.

    Pychaaaaa,polecam Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można użyć twarogu mielonego do sernika np...

    Zgłoszony przez Dorota 8402 na stycznia 2, 2017 at 19:18.

    Czy można użyć twarogu mielonego do sernika np preziden

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto. Piekłam

    Zgłoszony przez agniesia528 na lutego 10, 2016 at 13:31.

    Bardzo dobre ciasto. Piekłam 50min z termoobiegiem i się troszkę spaliło tmrc_emoticons.( tak więc następnym razem będzie piekarnik nastawiony na góra-dół  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny - trochę jak

    Zgłoszony przez gabik31 na sierpnia 22, 2015 at 10:54.

    Bardzo smaczny - trochę jak budyń czekoladowy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny, a najlepszy na

    Zgłoszony przez Tishmet na czerwca 6, 2015 at 17:52.

    Przepyszny, a najlepszy na ciepło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!!! Przepyszne

    Zgłoszony przez Agary na maja 17, 2015 at 17:12.

    REWELACJA!!! Przepyszne ciasto, coś w rodzaju serniko-brownie. Palce lizać! Zmniejszyłam jedynie ilość cukru do 150 g i dodałam 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego (z TM). Jeden z lepszych serników, jakie zrobiłam i jakie jadłam. POLECAM!

    P.S. Czekoladę z masłem i wodą rozpuściłam w małym garnku, żeby nie marnować składników, które, by mogły zostać na ściankach naczynia miksującego  tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne Wczoraj wypróbowane i

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na maja 11, 2015 at 20:24.

    Pyszne tmrc_emoticons.)

    Wczoraj wypróbowane i juz zjedzone tmrc_emoticons.)

    Polecam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto. Godne

    Zgłoszony przez Michał świetokrzyskie na kwietnia 15, 2015 at 22:12.

    Bardzo dobre ciasto.

    Godne polecenia chyba na każdą okazję.

    Moje dzieci dosłownie je wchłonęły.

    Michał

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis brzmi interesująco,

    Zgłoszony przez mbieganowska na kwietnia 15, 2015 at 22:03.

    Przepis brzmi interesująco, jutro wypróbuję! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze