3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczka z witrażykiem


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

landrynki w różnych kolorach

ciasto

  • 1 jajko
  • 150 g cukru
  • 1,5 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 450 g mąki pszennej
  • 250 g zimnej margaryny pokrojonej na kawałki
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić z kopystką 30s/obr.5

    Ciasto wyjąć, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1h.

    Rozgrzać piekarnik, ciasto rozwałkować wykroić  duże ciasteczka, a w środku każdego np.nakrętką z buteli małe otwory. Do każdego włożyć landrynkę.

    Ułożyć na formie, na papierze i piec 12-14min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można je wykonać z dowolnego przepisu na ciasteczka kruche. Ja wykorzystałam ten z książki podstawowej.

Uwaga. Nie mogą dostać wilgoci, bo witrażyk spłynie.

Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo ciekawy przepis,

    Zgłoszony przez Gabriela75 na grudnia 16, 2014 at 12:42.

    Bardzo ciekawy przepis, dodaję do wypróbowania  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie trzeba kruszyć , mi się

    Zgłoszony przez Monisia13 na grudnia 16, 2014 at 09:08.

    Nie trzeba kruszyć , mi się ładnie rozpuszczają tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też tak robiłam, kruszenie

    Zgłoszony przez asiazab na grudnia 16, 2014 at 08:35.

    Też tak robiłam, kruszenie landrynek było najgorsze tmrc_emoticons.p. Robiłam dziurkę przed pieczeniem a potem wieszałam je na choince w okolicy lampek - przepiękny efekt.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam kiedyś pierniczki z

    Zgłoszony przez gufo na grudnia 15, 2014 at 21:29.

    Robiłam kiedyś pierniczki z witrażykiem, ale dla pewność, ze wyjdzie szybka, kruszyłam landrynki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze