Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Ciasteczka jaglane bezglutenowe Zbyszka
- 300 gramów ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 sztuki banana
- 5 łyżek maku
- 40 gramów rodzynek
- 30 gramów orzechów włoskich, łuskanych
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 6 łyżek miodu
-
6
25min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ugotowaną kaszę jaglaną umieścić w naczyniu. Dodać banany pokrojone na kawałki oraz mak.
- Miksować 8s/obr 5
- Dodać rodzynki,orzechy i cynamon i miód.
- Miksować 5s/obr 4
- Uformować ciasteczka o średnicy 3/4cm, przy pomocy łyżki.
- Piec 10 min.w temperaturze 160 stopni. Można zostawić na dodatkowe 10 min w piekarniku aby bardziej podsuszyć ciasteczka.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
brak
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz