3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczka z kaszy jaglanej bezglutenowe Zbyszka


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Ciasteczka jaglane bezglutenowe Zbyszka

  • 300 gramów ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 sztuki banana
  • 5 łyżek maku
  • 40 gramów rodzynek
  • 30 gramów orzechów włoskich, łuskanych
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 6 łyżek miodu
  • 6
    25min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ugotowaną kaszę jaglaną umieścić w naczyniu. Dodać banany pokrojone na kawałki oraz mak.
  2. Miksować 8s/obr 5
  3. Dodać rodzynki,orzechy i cynamon i miód.
  4. Miksować 5s/obr 4
  5. Uformować ciasteczka o średnicy 3/4cm, przy pomocy łyżki.
  6. Piec 10 min.w temperaturze 160 stopni. Można zostawić na dodatkowe 10 min w piekarniku aby bardziej podsuszyć ciasteczka.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

brak


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy