3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTECZKA OWSIANE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ CUKRU )


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTKA

  • 150-180 g suszonych daktyli bez pestek, (im więcej daktyli , tym ciastka będą słodsze - WYBIERAJ!!!)
  • 180 g bezglutenowych płatków owsianych
  • 15 g karobu
  • 30 g oleju kokosowego
  • 180 g wrzątku
5

Przygotowanie

  1. 1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić duży kubek, odważyć daktyle, zalać je odpowiednią ilością wrzątku. Odstawić na 20-30min

    2. daktyle z wodą przelać do naczynia miksującego, dodać olej kokosowy i karob, założyć miarkę. Zmiksować 8s/obr.10, składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego i powtórzyć czynność

    3. dodać płatki owsiane, wymieszać z pomocą kopystki 5s/Obroty wsteczne/1

    4. przygotować blachę do pieczenia z papierem

    5. masę nabierać małą łyżeczką i układać na blasze, wilgotnymi dłońmi spłaszczać na kształt ciasteczek

    6. blachę z ciastkami włożyć do nagrzanego piekarnika (180st) i piec przez 10 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

można dodać garść lekko posiekanych dowolnych orzechów, wówczas należy zmniejszyć ilość płatków owsianych


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bomba! Na pewno powtórzę. Dziękuję

    Zgłoszony przez CzasNaPowazneGotowanie na listopada 29, 2020 at 19:18.

    Bomba! Na pewno powtórzę. Dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka wyszły pyszne, dziękuję za przepis....

    Zgłoszony przez Paulala na listopada 22, 2016 at 21:01.

    Ciasteczka wyszły pyszne, dziękuję za przepis. Mam ochotę poeksperymentować następnym razem z rodzynkami i żurawiną oprócz daktyli.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za przepis: bez cukru, pszenicy...

    Zgłoszony przez Michalina.Bogaczewicz na listopada 20, 2016 at 23:22.

    Bardzo dziękuję za przepis: bez cukru, pszenicy i konserwantów. Zrobiłam ciasteczka wczoraj. Dałam 150g daktyli i 160g wody. Kilkanaście gram płatków zastąpiłam zmielonymi orzechami ziemnymi. Wyszły 22 pyszne ciasteczka.

    Kolejnym razem dodam 150g wody i możliwe że zwiększę lekko ilość płatków, bo ciasto było trochę zbyt lepkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i na dodatek

    Zgłoszony przez Ewamaja na maja 1, 2016 at 17:56.

    Bardzo smaczne i na dodatek zdrowe. Dziękuję 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka są przepyszne, ja

    Zgłoszony przez Olivka na stycznia 27, 2016 at 10:44.

    Ciasteczka są przepyszne, ja do płatków dodałam pestki słonecznika i dyni. tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • DOPIERO TERAZ WIEM CO TO

    Zgłoszony przez nataliawys na grudnia 1, 2015 at 17:46.

    DOPIERO TERAZ WIEM CO TO KORAB . SZKODA,ŻE NIE NAPISAŁAŚ TO ZAMIENNIK KAKAO I BARDZIEJ ZDROWSZY. TE CIASTECZKA WYGLĄDAJĄ SMAKOWICIE  MYŚLĘ ,ŻE ZA JAKIŚ CZAS WYPRÓBUJĘ . MĄŻ NAŻEKA ,ŻE CAŁY CZAS COŚ PIEKĘ -MUSZĘ PRZYSTOPOWAĆ .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze