Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
Chrusty faworki ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 6 żółtek
- 3 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 łyżki Octu lub spirytusu
- szczypta soli
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w
"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 3 min
"Ciasto" . Ciasto podzielić na kilka części. Każdą bardzo cienko wałkować, im ciasto cieńsze tym chrusty będą delikatniejsze (u mnie ciasto jest cienkie jak kartka papieru !). Rozwalkowane ciasto pociąć na niezbyt długie pasy i ponacinac na środku. Zwinąć chrusty. Piec na rozgrzanym oleju lub smalcu. Po upieczeniu wyłożyć na papierowy ręcznik. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz