3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cantucci


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

60 kawałek/kawałki/kawałków

  • 350 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 20 g likieru anyżowego
  • 200 g Migdałów, ze skórką
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.
    2. Do naczynia miksującego wsypać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka i żółtko, wyrabiać 1 min/obr. 5.
    3. Dodać likier anyżowy, wymieszać 20 s/obr. 4.
    4. Dodać migdały, wymieszać 20 s/obr. 3. Ciasto położyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia i uformować bagietki (długość 30 cm, szerokość 3 cm). Ułożyć je w pewnej odległości od siebie i piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut, dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Po wyjęciu ciasto będzie miękkie. Ostrym nożem pokroić bagietki ukośnie na kawałki (o grubości 1 cm). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • O! Jak dobrze, Żr znalazłam tu przepis na...

    Zgłoszony przez Minia na listopada 23, 2016 at 18:31.

    O! Jak dobrze, Żr znalazłam tu przepis na cantucci! Proszę mi poradzić jaki konkretnie likier kupić? Z góry dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka rewelacyjne

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lipca 6, 2014 at 21:03.

    Ciasteczka rewelacyjne wychodzą takie same jak we Włoszech tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A skoro w winie to robie

    Zgłoszony przez aja na sierpnia 31, 2011 at 10:13.

    A skoro w winie to robie jeszcze raz tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • We Włoszech są bardzo

    Zgłoszony przez maks21 na sierpnia 30, 2011 at 12:53.

    We Włoszech są bardzo popularne, moczy się je w słodkim winie, m. in. Vinsanto. tmrc_emoticons.-)

    Maks21

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja, ale do jedzenia

    Zgłoszony przez aja na sierpnia 30, 2011 at 11:00.

    rewelacja, ale do jedzenia tylko po namoczeniu Bardoz bardzo twarde

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze