3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brownie z kaszy jaglanej


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

na brownie

  • 220 g suchej kaszy jaglanej
  • 100 g oleju
  • 6 jaj
  • 250 g cukru
  • 100 g kakao
  • 125 g mleka
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g orzeszków ziemnych niesolonych
  • 100 g rodzynek
  • 6
    1h 2min
    Czas całkowity 1h 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Brownie
  1. Kaszę wypłukać kilka razy, a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do całkowitego odparowania wody. Wystudzić

  2. Do naczynia włożyć orzeszki, rozdrobnić 4 s/obr.6. Przełożyć do innego naczynia.

  3. Do naczynia włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem orzeszków i rodzynek. Wymieszać 2 min/obr.6.

  4. Dodać orzechy i rodzynki, wymieszać 10s/Counter-clockwise operation/obr. 5. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25x25 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 170*C przez około 55 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać posypane cukrem pudrem np. z listkami melisy.

 

Uwaga: Brownie jest w środku mocno wilgotne, ale takie ma właśnie być!. Rośnie wysokie, ale potem opada, i tak też ma być tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto super, domownicy zachwyceni.

    Zgłoszony przez lenia1818 na lipca 27, 2017 at 12:39.

    Ciasto super, domownicy zachwyceni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis super troche zmieniłam, dodajac...

    Zgłoszony przez Zofia1954 na stycznia 15, 2017 at 18:42.

    przepis super troche zmieniłam, dodajac miod/150g/ zamiast cukru , na wierzch posypalam zurawinę i płatki migdałow polecam warto sprobować:Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne - zastąpiłam

    Zgłoszony przez Aria na kwietnia 21, 2016 at 22:15.

    Bardzo smaczne - zastąpiłam rodzynki, których nie lubię, żurawiną suszoną - pycha! Posypaam ją też na wierzch - nie opadła i pięknie się prezentowała. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Słodycz to kwestia gustu

    Zgłoszony przez Meg na kwietnia 14, 2016 at 18:31.

    Słodycz to kwestia gustu tmrc_emoticons.) Proponuję dawkować cukier według uznania. Dla mnie jest w sam raz takie jakie jest tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilość cukru stanowczo trzeba

    Zgłoszony przez Jaczyńska na kwietnia 13, 2016 at 14:29.

    Ilość cukru stanowczo trzeba zmniejszyć skoro to ma być zdrowe ciasto. Dałam 100g cukru kokosowego i 100g ksylitolu i jest za słodkie. Jako olej dałam kokosowy. Ciasto jest pyszne i na pewno jeszcze nie raz go zrobię. Może nastepnym razem zamiast kakao dam karob.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja daję ok 110 dag cukru

    Zgłoszony przez Agata Michaud na kwietnia 10, 2016 at 18:47.

    ja daję ok 110 dag cukru trzcinowego i tez jest ok tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Śmiało można dać

    Zgłoszony przez merchel na marca 29, 2016 at 12:13.

    Rewelacja! Śmiało można dać mniej cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię bardzo często, tylko

    Zgłoszony przez Liskova na lutego 27, 2016 at 14:51.

    Robię bardzo często, tylko troszkę odchudzone - mniej cukru i mniej oleju, daję w zamian za to 1 banana, a cukier zamieniam na ksylitol.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • NiE musi zachwycac wszystkich

    Zgłoszony przez Meg na stycznia 29, 2016 at 19:29.

    NiE musi zachwycac wszystkich tmrc_emoticons.) bezglutenowcy jednak je doceniają tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto niestety nie

    Zgłoszony przez agniesia528 na stycznia 29, 2016 at 19:09.

    Ciasto niestety nie zachwyciło domowników tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje niezmiernie pozytywne

    Zgłoszony przez Agary na listopada 15, 2015 at 14:07.

    Moje niezmiernie pozytywne zaskoczenie efektem końcowym było wprost porporcjonalne do rezerwy z jaką podchodziłam do tego przepisu  tmrc_emoticons.) W tej sposób przemyciłam kaszę jaglaną domowikom, którzy za nią nie przepadają! I zajadali ze smakiem! Zamiast cukru dałam miód (ok. 150 g), a zamiast kakao karob (ok. 70 g). Pięknie dziękuję za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się bardzo i chyba

    Zgłoszony przez Meg na października 3, 2015 at 12:37.

    Cieszę się bardzo i chyba dzis zrobię tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze brownie jakie

    Zgłoszony przez Koncepcja na października 3, 2015 at 11:52.

    Najlepsze brownie jakie jadłam tmrc_emoticons.) Blacha znikła w ciągu 2 godzin: )

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Meg na maja 16, 2015 at 23:28.

    tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe za każdym razem,

    Zgłoszony przez Angel Ica na maja 16, 2015 at 21:33.

    Wspaniałe za każdym razem, niezależnie jak pomyle proporcje tmrc_emoticons.) Dziękuję za tak pyszny przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Popekalo bo ma byc popękane

    Zgłoszony przez Meg na marca 5, 2015 at 15:29.

    Popekalo bo ma byc popękane tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre, ale niestety całkiem

    Zgłoszony przez LuBe na marca 5, 2015 at 15:18.

    Dobre, ale niestety całkiem mi popękało z wierzchu. Następnym razem będę piec niżej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, cieszę się, że

    Zgłoszony przez Meg na listopada 17, 2014 at 15:05.

    Super, cieszę się, że smakuje! tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto jest przepyszne -

    Zgłoszony przez nullka na listopada 17, 2014 at 12:36.

    To ciasto jest przepyszne - smak, wygląd na wielki plus - wszyscy się zajadali więc na pewno będę je robiła częściej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 29, 2014 at 22:09.

    Bardzo się cieszę, że pierwszy wypiek z przepisowni robiony był wg mojego przepisu no i oczywiście, że się udał i że smakujetmrc_emoticons.) Pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów kulinarnychtmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój pierwszy wypiek z

    Zgłoszony przez Nika666 na czerwca 29, 2014 at 21:06.

    Mój pierwszy wypiek z przepisowni i trafiony w samo sedno  tmrc_emoticons.)  Ciasto rewelacyjne, zachwycona jestem nim nie tylko ja, przepis powędrował już w kolejne ręce tmrc_emoticons.)

    Nie mialam jogurtu -dodałam kefiru, nie miałam orzeszków-  dodałam migdały. Mimo to ciasto wyszło idealnie tmrc_emoticons.) Na górę wylałam roztopioną gorzką czekoladę, która spełniła tutaj chyba rolę przysłowiowej wisienki na torcie. Jednym słowem pychaaaaaa tmrc_emoticons.) 

    Dziękuję za przepis (zabieram do ulubionych) i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam nadzieję, że ta wersja

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 6, 2014 at 00:16.

    Mam nadzieję, że ta wersja również będzie smakowałatmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • och znam to ciasto

    Zgłoszony przez Agata Michaud na czerwca 5, 2014 at 21:16.

    och znam to ciasto czekoladowe. Jest pyszne i chetnie je robie przede wszystkim dzieciomtmrc_emoticons.) 

    Często kakao zastępuje też karobem, dodaję mniej jaj i czasami bez proszku tylko sode ( wtedy nie wyrasta tak ładnie , ale smakuje podobnie) Chętnie wypróbuje z orzeszkami i rodzynkami, bo takiej wersji nie robiłamtmrc_emoticons.;)

    pozdrawiam

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze