3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biszkopt bez jaj ( wegański, dla alergików)


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Biszkopt bez jaj

  • 230 g mąki pszennej
  • 1 opakowania proszku do pieczenia
  • 160 g cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 5 kropli olejku wanilowego
  • 250 mililitrów wody
  • 6
    42min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Umieścić motylek w naczyniu.
    Do naczynia wsypać wszystkie suche składniki, wymieszać 15s/obroty3.
    w osobnym naczyniu odmierzyć składniki mokre. Wlać do naczynia, wymieszać 30 s/ obroty 4. Zgarnąć ze ścianek i ponownie ubijać 1min/obroty4.
    Ciasto wylać do tortownicy 28 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35-40 min w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180 stopni ( góra i dół) .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli chcemy przełożyć śmietaną lub kremem musimy upiec dwa placki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy