Tu jesteś:
4
Składniki
16 porcja/porcje/porcji
Biszkopt bez jaj
- 230 g mąki pszennej
- 1 opakowania proszku do pieczenia
- 160 g cukru
- 6 łyżek oleju
- 5 kropli olejku wanilowego
- 250 mililitrów wody
-
6
42min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Umieścić motylek w naczyniu.
Do naczynia wsypać wszystkie suche składniki, wymieszać 15s/obroty3.
w osobnym naczyniu odmierzyć składniki mokre. Wlać do naczynia, wymieszać 30 s/ obroty 4. Zgarnąć ze ścianek i ponownie ubijać 1min/obroty4.
Ciasto wylać do tortownicy 28 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35-40 min w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180 stopni ( góra i dół) .
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli chcemy przełożyć śmietaną lub kremem musimy upiec dwa placki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz