3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka Brazylijska (pomarańczowa)


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Babka Brazylijska (pomarańczowa)

  • 1 duża pomarańcza, umyta, sparzona
  • 220 g oleju
  • 3 jajka
  • 350 g cukru
  • 330 g mąki pszennej tortowej
  • 1 łyżki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. do naczynia miksującego włóż wyczyszczoną i pokrojona na kawałki 1 pomarańczę (razem ze skórką). umieść miarkę w pokrywce naczynia miksującego i rozdrobnij Miksowanie5 s/obr. 4.5
    zgarnij kopystką pomarańczę na dno i powtórnie miksuj Miksowanie5 s/obr. 5.5
    w razie potrzeby powtórzyć rozdrabnianie do uzyskania jednolitej masy (możliwe widoczne tylko drobne kawałeczki skórki)
  2. zgarnij kopystką pomarańczę na dno naczynia dodaj 3 jajka i 220 g oleju.
  3. Miksować Miksowanie30 s/obr. 5.5
  4. zgarnij kopystką powstałą masę na dno naczynia i dadaj 350 g cukru
  5. Dodaj 330 g mąki pszennej
  6. Dodaj 1 łyżkę proszku do pieczenia
  7. wyrabianie ciasta Miksowanie2 min/obr. 3.5
  8. zgarnij kopystką ciasto ze ścianek i ponowne wyrabianie ciasta Miksowanie2 min/obr. 4.5
  9. przełóż ciasto do okrągłej blachy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  10. Pieczenie w piekarniku 65 minut, 160 st. C. grzanie góra i dół.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Koniecznie użyj okrągłej blachy do pieczenia babki z "kominkiem".
Jeśli nie posmarujesz blachy masłem i nie posypiesz bułką tartą babka może przylgnąć do blaszki i będą problemy z jej wyjęciem z foremki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz