Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
Babka Brazylijska (pomarańczowa)
- 1 duża pomarańcza, umyta, sparzona
- 220 g oleju
- 3 jajka
- 350 g cukru
- 330 g mąki pszennej tortowej
- 1 łyżki proszku do pieczenia
-
6
1h 20min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- do naczynia miksującego włóż wyczyszczoną i pokrojona na kawałki 1 pomarańczę (razem ze skórką). umieść miarkę w pokrywce naczynia miksującego i rozdrobnij
"Miksowanie" 5 s/obr. 4.5
zgarnij kopystką pomarańczę na dno i powtórnie miksuj"Miksowanie" 5 s/obr. 5.5
w razie potrzeby powtórzyć rozdrabnianie do uzyskania jednolitej masy (możliwe widoczne tylko drobne kawałeczki skórki) - zgarnij kopystką pomarańczę na dno naczynia dodaj 3 jajka i 220 g oleju.
- Miksować
"Miksowanie" 30 s/obr. 5.5
- zgarnij kopystką powstałą masę na dno naczynia i dadaj 350 g cukru
- Dodaj 330 g mąki pszennej
- Dodaj 1 łyżkę proszku do pieczenia
- wyrabianie ciasta
"Miksowanie" 2 min/obr. 3.5
- zgarnij kopystką ciasto ze ścianek i ponowne wyrabianie ciasta
"Miksowanie" 2 min/obr. 4.5
- przełóż ciasto do okrągłej blachy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
- Pieczenie w piekarniku 65 minut, 160 st. C. grzanie góra i dół.
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Koniecznie użyj okrągłej blachy do pieczenia babki z "kominkiem".
Jeśli nie posmarujesz blachy masłem i nie posypiesz bułką tartą babka może przylgnąć do blaszki i będą problemy z jej wyjęciem z foremki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMa być faktycznie jedna łyżka proszku do...
Ma być faktycznie jedna łyżka proszku do pieczenia czy jednak łyżeczka?
makeupartist: Dziękuję cieszę się, że...
makeupartist: Dziękuję
cieszę się, że smakowała
katsur: Dziękuję cieszę się, że smakowała
katsur: Dziękuję
cieszę się, że smakowała
Polecam! Jest przepyszna
Polecam! Jest przepyszna
Babka wyszła przepyszna ! Dziękuję za super...
Babka wyszła przepyszna ! Dziękuję za super przepis !