Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Austriacki deser naleśnikowy ( KAISERSCHMARM )
- 90 g cukru
- 6 jajek
- szczypta soli
- 370 g mleka
- 180 g mleka
- 50 g rodzynek
- masło do smażenia
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 40 g cukru włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i 10 sek./obroty 10, następnie przełożyć do innego pojemnika cukier puder, który będzie potrzebny potem do posypania deseru. Białka oddzielić od żółtek i ze szczyptą soli ubić w
"Blokada naczynia miksującego" przy użyciu motylka ubić 5 minut/ obroty 3 i wyłożyć do osobnego pojemnika. Motylek wyjąć. Wsypać mąkę, żółtka, resztę cukru, mleko i mieszać 30 sek./obroty 4. Następnie dodać ubite białko i mieszać 45 sek./obroty 3 i pomóc sobie kopystką.
- Masło rozgrzać na patelni, rozlać ciasto grubości około 1 cm i posypać rodzynkami. gdy będzie gotowe z jednej strony - obrócić i w mniejszych kawałkach dopiec. wyłożyć na talerze posypać cukrem pudrem i spożywać na ciepło. Smacznego !!!
Austriacki deser naleśnikowy ( Kaiserschmarm )
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Najlepiej smakują na gorąco!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz370 mąki a 180 mleka - przepraszam
370 mąki a 180 mleka - przepraszam
Która waga jest dla mąki a która dla mleka?
Która waga jest dla mąki a która dla mleka?