 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
BUŁKI Z JABŁKIEM I ŻURAWINĄ
- 330 g mąki pszennej
- 70 g mąki żytniej, typ 720 + dodatkowa ilość do obtoczenia
- 10 g soli
- 10 g cukru
- 8 g kurkumy, mielonej
- 100 g obranych jabłek, pokrojonych w drobną kostkę
- 100 g żurawiny, suszonej, cietej
- 50 g drożdży świeżych
- 250 g ciepłej wody
- 30 g oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Blachę wyłożyc papierem do pieczenia lub silikonową matą- odstawić
 2. Do czystego i suchego naczynia wsypać mąki, sól, cukier i kukrumę wymieszac 30s/obr.5
 3. Dodać wodę, oliwę i pokruszone drożdże wyrobić 40s/INTERWAŁ "Ciasto" "Ciasto"
 4. Dodać jabłka i żurawinę wyrobić 40s/INTERWAŁ "Ciasto" "Ciasto"
 Ciasto powinno byc lekko klejące.
 5. Za pomoca kopystki uformować bułki, każdą obtoczyć w mące żytniej i ułożyć na wcześniej przygotowanej blaszce.
 6. Odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośniecia.
 7. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180C.
 8. Bułki pieczemy w temp.180C przez 20-25min.
 9. Podajemy po wystudzeniu.
BUŁKI
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze