3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUŁKI Z JABŁKIEM I ŻURAWINĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

BUŁKI Z JABŁKIEM I ŻURAWINĄ

  • 330 g mąki pszennej
  • 70 g mąki żytniej, typ 720 + dodatkowa ilość do obtoczenia
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 8 g kurkumy, mielonej
  • 100 g obranych jabłek, pokrojonych w drobną kostkę
  • 100 g żurawiny, suszonej, cietej
  • 50 g drożdży świeżych
  • 250 g ciepłej wody
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    BUŁKI
  1. 1. Blachę wyłożyc papierem do pieczenia lub silikonową matą- odstawić
    2. Do czystego i suchego naczynia wsypać mąki, sól, cukier i kukrumę wymieszac 30s/obr.5
    3. Dodać wodę, oliwę i pokruszone drożdże wyrobić 40s/INTERWAŁ Ciasto
    4. Dodać jabłka i żurawinę wyrobić 40s/INTERWAŁ Ciasto
    Ciasto powinno byc lekko klejące.
    5. Za pomoca kopystki uformować bułki, każdą obtoczyć w mące żytniej i ułożyć na wcześniej przygotowanej blaszce.
    6. Odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośniecia.
    7. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180C.
    8. Bułki pieczemy w temp.180C przez 20-25min.
    9. Podajemy po wystudzeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy