Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 840 g ziemniaków
- 130 g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 sól, płaskie łyżeczki
- 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 3 łyżki bułki tartej
Nadzienie:
- 250 g sera białego półtłustego
- 3 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
- 1 cebula, mała
- pieprz, mielony
- sól
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zacząć od nadzienia. Ser dać do miski, rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać, dodać do sera białego. Dać 3 łyżki śmietany, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić. Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, podzielić na ósemki. Czosnek obrać. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, cebulę, dodać do nich jajka, sól, pieprz, mąkę, bułkę tartą oraz czosnek. Rozdrobnić 30-40 sekund / obr. 5. Przełożyć do innego naczynia za pomocą kopystki. Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta (jak najcieńsza warstwa) na to łyżeczkę nadzienia, przykryć odrobiną ciasta (tak żeby cały ser był schowany). Smażyć z obydwu stron na średnim ogniu na złoty kolor.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz