3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM

  • 700 gramy ziemniaki, mączne pokrojone na kawałki
  • 100 gramy cebula, pokrojona w ćwiartki
  • 1 ząbka czosnek, mielony
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprz, mielony
  • 200 gramy twaróg, półtłusty
  • olej, do smażenia
  • 6
    55min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Twaróg czosnkowy
  1. do naczynia miksującego włóż czosnek, zamknij pokrywkę. Rozdrobnić 5s/obr 5. Zgarnij kopystką czosnek na dno Blokada naczynia miksującego
  2. Blokada naczynia miksującego dodaj twaróg w kawałkach. zamknij pokrywkę. Wymieszać 10s/obr 4. Przełożyć do innego naczynia odstawić
  3. do naczynia Blokada naczynia miksującego miksującego dodaj ziemniaki, cebulkę w kawałkach, mąkę jaja, pieprz i sól. Rozdrobnić 20-30s/ obr.5. Przełożyć do innego naczynia
  4. Na rozgrzaną patelnię wlać olej do smażenia. pokryć całe dno 0,5 cm warstwą oleju. Na rozgrzany olej nałożyć czubatą łyżkęmasy ziemiaczanej. spłaszczyć łyżką. dodać na środek placka pół żyżki twarogu, również spłaszczyć. Na tę warstwę znowu łyżkę masy ziemiaczanej i spłaszczyć. Formować placki 8-10 cm. Smażyć po obu stronach na złotobrązowe. Odkładać na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
  5. Podawać bezpośrednio po usmażeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy