 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                50min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Zupa z botwinki
- 2 pęczka botwiny, oczyszczonej, ok. 600 g
- 1100 g wody mineralnej, niegazowanej
- 2 łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM, lub 2 kostki rosołowe
- 1/2 łyżeczki kminku, mielonego
- 2 płaskie łyżki cukru
- 2 łyżki octu
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżki kwaśnej śmietany, 12% lub 18% tłuszczu
- 2 jajka, ugotowane na twardo
- koperek, świeży, do dekoracji
- Sòl morska, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wyjąć wygotowane łodygi dodać liście, koncentrat bulionu, pieprz, kminek, gotować 15 min/90°C/obr.1.
- Dodać cukier, ocet, śmietanę, gotować 3 min/90°C/obr.1.
Porady
Pięć minut przed końcem gotowania można dodać filet z kurczaka pokrojony w kosteczkę.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        


 "Blokada naczynia miksującego"  włożyć paseczki buraków i na wierzch związane łodygi.
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć paseczki buraków i na wierzch związane łodygi. "Mieszanie"
"Mieszanie" 
 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze