3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis

  • 250 gramów mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
  • 100 gramów cebula
  • 100 gramów ogórka konserwowego
  • 50 gramów grzyby, marynowane
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki soku z cytryn
  • 2 żółtko jajka
  • pieprz czarny, mielony
  • sól
  • maggi
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć zmrożone kawałki mięsa (ok 60 min w zamrażarce) i rozdrobnić 10-12s/ obr.6
  2. Dodać do sól i pieprz wg upodobania oraz 2 łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać 10s/5 obr.
  3. Wyjąć mięso z Blokada naczynia miksującego, podzielić na 2 części, uformować i wyłożyć na tależ robiąć po środku mięsa dołek na żółtko. Do wgłębienia nalać magi i wlać całe żółtko.
  4. Cebulę wrzucić na wirujące noże Blokada naczynia miksującego i rozdrobnić 5s/5 obr. Jeśli chcemy drobniejszą, można zgarnąć kopystką cebulę do środka i ponownie zmiksować. Wyłożyć cebulę wokół mięsa na talerzu.
  5. Z ogórkami postępujemy jak z cebulą.
  6. Z grzybami postępujemy jak z cebulą.
  7. Musztardę kładziemy obok mięsa na talerzu.
  8. Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki na talerzu.

    Smacznego !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli ktoś lubi można dodać do mięsa odrobinę oliwy z oliwek. Zamiast ogórków konserwowych mozna kiszone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic...

    Zgłoszony przez Lamka na grudnia 28, 2018 at 01:01.

    brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic wypróbuję Smile

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze