Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis
- 250 gramów mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
- 100 gramów cebula
- 100 gramów ogórka konserwowego
- 50 gramów grzyby, marynowane
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki soku z cytryn
- 2 żółtko jajka
- pieprz czarny, mielony
- sól
- maggi
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć zmrożone kawałki mięsa (ok 60 min w zamrażarce) i rozdrobnić 10-12s/ obr.6
- Dodać do sól i pieprz wg upodobania oraz 2 łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać 10s/5 obr.
- Wyjąć mięso z
"Blokada naczynia miksującego" , podzielić na 2 części, uformować i wyłożyć na tależ robiąć po środku mięsa dołek na żółtko. Do wgłębienia nalać magi i wlać całe żółtko.
- Cebulę wrzucić na wirujące noże
"Blokada naczynia miksującego" i rozdrobnić 5s/5 obr. Jeśli chcemy drobniejszą, można zgarnąć kopystką cebulę do środka i ponownie zmiksować. Wyłożyć cebulę wokół mięsa na talerzu.
- Z ogórkami postępujemy jak z cebulą.
- Z grzybami postępujemy jak z cebulą.
- Musztardę kładziemy obok mięsa na talerzu.
- Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki na talerzu.
Smacznego !!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli ktoś lubi można dodać do mięsa odrobinę oliwy z oliwek. Zamiast ogórków konserwowych mozna kiszone.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbrak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic...
brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic wypróbuję
Lamka