Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
 
opublikowany: 27/12/18
                            
                zmieniono dnia: 27/12/18
                    Składniki
Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis
- 250 gramów mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
 - 100 gramów cebula
 - 100 gramów ogórka konserwowego
 - 50 gramów grzyby, marynowane
 - 2 łyżki musztardy francuskiej
 - 2 łyżeczki soku z cytryn
 - 2 żółtko jajka
 - pieprz czarny, mielony
 - sól
 - maggi
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do 
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć zmrożone kawałki mięsa (ok 60 min w zamrażarce) i rozdrobnić 10-12s/ obr.6 - Dodać do sól i pieprz wg upodobania oraz 2 łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać 10s/5 obr.
 - Wyjąć mięso z 
"Blokada naczynia miksującego" , podzielić na 2 części, uformować i wyłożyć na tależ robiąć po środku mięsa dołek na żółtko. Do wgłębienia nalać magi i wlać całe żółtko. - Cebulę wrzucić na wirujące noże 
"Blokada naczynia miksującego"  i rozdrobnić 5s/5 obr. Jeśli chcemy drobniejszą, można zgarnąć kopystką cebulę do środka i ponownie zmiksować. Wyłożyć cebulę wokół mięsa na talerzu. - Z ogórkami postępujemy jak z cebulą.
 - Z grzybami postępujemy jak z cebulą.
 - Musztardę kładziemy obok mięsa na talerzu.
 - Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki na talerzu.
Smacznego !!! 
Porady
Jeżeli ktoś lubi można dodać do mięsa odrobinę oliwy z oliwek. Zamiast ogórków konserwowych mozna kiszone.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
              
          
      
                                                                                                                                                                                                            Przyjęcie
                                                                                                                                                                                                                                    Przystawka
                                                                                                                                                                                                                        Danie główne
                                                                                                                                                                    Starter
                                                                                                                                                                                                                                    Łatwe
                                                                                                                                                                    Naturalne
                                                                                                                                                                    Szybkie
                                                                                                                                                                                                                                    Obiad
                                                                                                                                                                    Kolacja
                                                                                                                                                                                                                        Przekąska
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Potrawa mięsna
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla 2 osób
                                                                                                                                                                                                                                    Polska
                                                                                                                                                                                                                                    
                        
            
                INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic wypróbuję