3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis

  • 250 gramów mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
  • 100 gramów cebula
  • 100 gramów ogórka konserwowego
  • 50 gramów grzyby, marynowane
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki soku z cytryn
  • 2 żółtko jajka
  • pieprz czarny, mielony
  • sól
  • maggi
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid włożyć zmrożone kawałki mięsa (ok 60 min w zamrażarce) i rozdrobnić 10-12s/ obr.6
  2. Dodać do sól i pieprz wg upodobania oraz 2 łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać 10s/5 obr.
  3. Wyjąć mięso z Closed lid, podzielić na 2 części, uformować i wyłożyć na tależ robiąć po środku mięsa dołek na żółtko. Do wgłębienia nalać magi i wlać całe żółtko.
  4. Cebulę wrzucić na wirujące noże Closed lid i rozdrobnić 5s/5 obr. Jeśli chcemy drobniejszą, można zgarnąć kopystką cebulę do środka i ponownie zmiksować. Wyłożyć cebulę wokół mięsa na talerzu.
  5. Z ogórkami postępujemy jak z cebulą.
  6. Z grzybami postępujemy jak z cebulą.
  7. Musztardę kładziemy obok mięsa na talerzu.
  8. Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki na talerzu.

    Smacznego !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli ktoś lubi można dodać do mięsa odrobinę oliwy z oliwek. Zamiast ogórków konserwowych mozna kiszone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic...

    Zgłoszony przez Lamka na grudnia 28, 2018 at 01:01.

    brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic wypróbuję Smile

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze