3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tapenada z bakłażana


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcji

  • 350 g bakłażany
  • pół łyżeczki soli
  • 10 g soku z cytryny
  • 25 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 170 g pomidorów
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki zmielonego kminku
  • pół łyżeczki słodkiehj papryki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 gałązki pietruszki natki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Bakłażana pokroić wzdłuż na ćwiartki, ćwiartki pociąć na 1 cm  plastry. Włożyć do miski , dodać sól, po 10 minutach bakłażana umyć pod bieżącą wodą i pokropić cytryną. Dokładnie wymieszać. Włożyć do koszyczka i pozostawić do ocieknięcia 30 minut. Później dobrze odcisnąć.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i rozdrobnić 5 s/obr. 5
    3. Dodać pomidory, rozdrobnić 3 s/obr.6
    4. doda bakłażana, przyprawy, oliwę i koncentrat pomidorowy. Gotować 15 minut Varoma/obr. 2 Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek.
    5. Dodać pietruszkę, nałożyć miarkę i wymieszać 30 s/obr 2.
    Wyłożyć tapenadę do miski, wystudzić. Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawy i prosty przepis? A

    Zgłoszony przez Grace07 na lutego 5, 2016 at 22:51.

    Ciekawy i prosty przepis? A do czego stosuje się Tapenadę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tapenada, to coś co jeszcze

    Zgłoszony przez Bodek_B na lutego 5, 2016 at 21:25.

    Tapenada, to coś co jeszcze nie robiłem, dzięki za przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tapenada wyśmienita. Polecam.

    Zgłoszony przez DomiG na maja 31, 2015 at 21:31.

    Tapenada wyśmienita. Polecam. Miałam tylko problem z przecierem pomidorowym o którym mowa w treści przepisu a którego nie znalazłam na liście składników - dodałam dwie łyżeczki i wyszło super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, podobnie robimy

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 9, 2012 at 09:48.

    Bardzo dobre, podobnie robimy i tutaj, bez kminku i cytryny, z papryka ostra i pokrojone w kostke. Pychotatmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze