3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paluszki serowo-szynkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

  • 200 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
  • 280 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 130 g masła, miękkiego pokrojonego na kawałki
  • 30 g mleka
  • 11/2 łyżeczki soli
  • 6
    30min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 15s/obr.5

    Przełożyć do iinego naczynia.

  2. dodać szynkę, rozdrobnić 6 s/obr.5

    Przełożyć do sera i odstawić.

  3. Do naczynia miksującego wsypać mąkę i proszek do piczenia, dodać jajka, masło, mleko i sól, wyrobić 30 s/Ciasto

  4. Dodać ser i szynkę, wyrobić 30 s/Ciasto

  5. Rozgrzać piekarnik do temp. 200C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.

  6. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5 cm, pokroić w paski o szerokości 1 cm i długości tak jak chcemy,( jeśli ciasto za bardzo się klei można włozyć je na ok. 15 min. do lodówki) Paski skręcić w świderki, rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na rumiano ok 15 min 200C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Im grubsze paluszki, tym mniej chrupiące.
Paluszki można również posypać, solą gruboziarnistą, makiem, sezamem,
ziarna delikatnie docisnąć wałkiem i zwinąć w świderki.
Doskonała przekąska do piwa , wina.
Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • tmrc_emoticons.;)

    Zgłoszony przez Sylwia1988 na stycznia 5, 2020 at 18:52.

    tmrc_emoticons.;)tmrc_emoticons.;)
    Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetna przystawka, na pewno zagości w naszym...

    Zgłoszony przez MagdaRo na grudnia 31, 2018 at 12:12.

    Świetna przystawka, na pewno zagości w naszym domu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam je wszyscy zawsze

    Zgłoszony przez Niunia82 na marca 14, 2016 at 11:44.

    Uwielbiam je Love wszyscy zawsze się zajadają, do tego momentalnie i są gotowe!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze