3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączusie z pomidorami


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 300 g mąki
  • 1 łyżek letniej wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczek soli

nadzienie

  • 5 pomidorów, pokrojone w plastry
  • 200 g sera feta lub parmezanu
  • 2 ząbka czosnku
  • 2 łyżeczki zielenina, oregano, bazylia lub mix do sałatek Knora
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu czarnego
5

Przygotowanie

    Pączusie z pomidorami
  1. 1. Nadzienie: Do Closed lid włożyc wszystkie składniki nadzienie prócz pomidorów i wymieszać 10-20s/obr.3-4

    2. Odstawić do osobnego naczynia. Umyć, osuszyć Closed lid .

    3. CIASTO: Do Closed lid włożyć wode, cukier, sól, oliwę podgrzać 3-5min/37st/obr.1 ( wszystko musi się rozpuścić. można wydłużyć czas).

    Dodać mąkę wyrobić 1min/Closed lid/Dough mode

    Wyrobić ciasto ( Jeśli ciasto będzie się rozlatywać dodać trochę wody)

    Ciasto odłożyć na 30min, aby odpoczęło.

    4. Podziel na dwie równe części i rozwałkuj bardzo cienko.

    Pokrój rozwałkowane ciasta na kwadraty 5x5cm.

    Na każdy kwadrat połóż plaster pomidora, na to trochę nadzienia wcześniej przygotowanego i przykryj drugim kwadratem ciasta. Sklej brzegi

    Smaż z obu stron na patelni na oleju.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Najlepiej na ciepło jeść tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy