3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DORSZ W ZALEWIE


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

DORSZ W ZALEWIE

  • 800 gramów usmażonych filetów dorsza
  • 300 gramów ogórka konserwowego
  • 300 gramów cebuli

ZALEWA

  • 1/2 litra wody
  • 6 łyżek octu
  • 1 MT oleju
  • 3 łyżki Ketchupu
  • 200 gramów koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 liście laurowe
  • 6 kulek pieprzu czarnego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cebulę, ogórki - rozdrobnić 5 s /obr. / poz. 5 i przełożyć do miseczki.
    W Blokada naczynia miksującego umieścić wszystkie składniki na zalewę i zagotować - czas 8 min, temp.100 stopni C.
    W słoiku układać na przemian rybę i ogórki z cebulą.
    Zalać wszystko gorącą zalewą i zakręcić słoik.
    Wstawić do lodówki na 24 godziny.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz