Tu jesteś:
4
Składniki
245 g
Wariant Ghee - klarowane masło
- 250 g masła, 82% tłuszczu, pokrojonego na kawałki
-
6
25min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć masło, podgrzać10min/Varoma/obr."Mieszanie" , zostaw do wystygnięcia na 5 minut
- Za pomoca kopystki przelej przez gęste sito (lub bibułę) do wcześniej zagrzanego słoika lub innego pojemnika. Resztki wyrzuć.
- Zakręć słoik, opcjonalnie możesz nakleić etykietkę i zostaw do ostygniecia zanim włożysz do lodówki.
Chociaż ghee posiada dużo nasyconych tłuszczów, to posiada mnóstwo dobroczynnych dla zdrowia właściwości.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
• Ghee jest ważnym składnikiem kuchni indyjskiej. Używa się go jak masła, w przeciwieństwie do niego nadaje się jednak do smażenia w wysokich temperaurach, ponieważ nie zawiera wody, białka i zanieczyszczeń.
• Ponieważ Ghee nie zawiera białka, często używane jest przez ludzi nietolerujących laktozy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz