3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Nadzienie do strucli i nalesnikòw z ... pigwy...


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1000 gramów owocòw pigwy (tzw. cytryna polska), ewentualnie jablek
  • sok z 1 cytryny
  • 500 gramów cukru
  • 250 gramów wody
  • orzeszki pinii
  • rodzynki (namoczone w wodzie lub rhumie i odcisniete)
  • cynamon mielony
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Owoce obrac, pokroic na kawalki, wlozyc do miseczki, pokropic sokie z cytryny, odstawic. Do garnka wlac wode, dodac cukier, gotowac: 15min / 100° / obr 2. Dodac owoce razem z sokiem, gotowac jeszcze: 40min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 1. Zostawic na kilka min. do ostygniecia, miksowac: 20sek / obr 5.Dodac orzeszki, dobrze odcisniete rodzynki i cynamom ( ilosc wg gustu); wymieszac kopystka. Gorace przelozyc do sloiczkòw- sterylizowac przez 30min. lub poustawiac przykrywka do dolu, az sie zamkna hermetycznie same.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy