Tu jesteś:
4
Składniki
40 porcja/porcje/porcji
MASŁO
- 400 g śmietany 30-36%, w temperaturze pokojowej
- 2 cytryny, tylko starta skórka
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodać startą skórkę z 2 cytryn.
Założyć motylek.
Wlać śmietanę i ubijać 1 min/ obr 4.
Zlać maślankę, masło jeszcze raz ubić 15s./obr4.
Przełożyć do pojemnika i schłodzić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Masło jest idealne do ryb z grilla.
Maślankę można wykorzystać do zup tajskich dla podkreślenia smaku.
Maślankę można zamrozić, następnie wykorzystać do lodów ze świeżych cytusów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz