3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MASŁO CYTRYNOIWE


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

MASŁO

  • 400 g śmietany 30-36%, w temperaturze pokojowej
  • 2 cytryny, tylko starta skórka
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego dodać startą skórkę z 2 cytryn.

  2. Założyć motylek.

  3. Wlać śmietanę i ubijać 1 min/ obr 4.

  4. Zlać maślankę, masło jeszcze raz ubić 15s./obr4.

  5. Przełożyć do pojemnika i schłodzić.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Masło jest idealne do ryb z grilla.

Maślankę można wykorzystać do zup tajskich dla podkreślenia smaku.

Maślankę można zamrozić, następnie wykorzystać do lodów ze świeżych cytusów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy