3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KRUSZONKA - PRZEPIS PODSTAWOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

KRUSZONKA - PRZEPIS PODSTAWOWY

  • 150 g mąka pszenna, do typu 550
  • 100 g masło, z lodówki
  • 100 g cukier
  • 1 szczypty sól

OPCJONALNIE

  • 1 łyżeczki cynamon, mielony, ALBO
  • skórka z cytryny, ALBO
  • cukier waniliowy
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzuć do miski robota i nastaw na 30 sekund/prędkość 4

    👍🏻
  2. Kruszonkę zapiekaj w piekarniku nagrzanym na 175 °C przez około 30-40 minut, lub zgodnie z przepisami na ciasta
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

✋🏻 Kruszonka może być w zbitych grudkach, wówczas będziesz musiał/a rozkruszyć ją w rękach podczas nakładania.


✋🏻 Jeśli jednak jest zbyt sypka, to w rękach, pod wpływem ciepła - zbijesz ją na większe kawałki

https://luksusowakuradomowa.com/kruszonka/ na tej stronie dowiesz się jak kruszonkę wyrabiać ręcznie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy