Składniki
1 porcja/porcje/porcji
KRUSZONKA - PRZEPIS PODSTAWOWY
- 150 g mąka pszenna, do typu 550
- 100 g masło, z lodówki
- 100 g cukier
- 1 szczypty sól
OPCJONALNIE
- 1 łyżeczki cynamon, mielony, ALBO
- skórka z cytryny, ALBO
- cukier waniliowy
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzuć do miski robota i nastaw na 30 sekund/prędkość 4
👍🏻 - Kruszonkę zapiekaj w piekarniku nagrzanym na 175 °C przez około 30-40 minut, lub zgodnie z przepisami na ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
✋🏻 Kruszonka może być w zbitych grudkach, wówczas będziesz musiał/a rozkruszyć ją w rękach podczas nakładania.
✋🏻 Jeśli jednak jest zbyt sypka, to w rękach, pod wpływem ciepła - zbijesz ją na większe kawałki
https://luksusowakuradomowa.com/kruszonka/ na tej stronie dowiesz się jak kruszonkę wyrabiać ręcznie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz