Tu jesteś:
4
Składniki
0 litr/litra/litry/litrów
kostkę rosołową
- 50 gramy marchewki
- 40 gramy cebula
- 40 gramy pietruszka, seler
- 10 gramy lubczyku, suszonego
- 1 pomidora
- 1 ząbka czosnku
- 1 łyżek szałwii świeżej
- 3 gałązek rozmarynu świeżego
- 200 gramy soli gruboziarnistej
- 1/2 łyżek wina czerwonego półwytrawnego, miarka TM
- 400 gramy mięsa wołowego, mielonego
- 110 gramy selera
-
6
30h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Pokrojone mięso zemleć - czas 30s, obr. poz. 8. Wyjąć.
2. Wszystkie warzywa zmiksować - czas 10 s, obr. poz. 5.
3. Dodać sól, wino, przyprawy i gotować - czas 30 min, temp. 100 C, obr. poz. 2.
4. Zmiksować czas 1 min, obr. poz 10.
5. Przelać do słoika i zakręcić.
6. Przechowywać w lodówce do 3 miesięcy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzlilka56:kostka rosołowa to jest dodatek do zupy...
lilka56:kostka rosołowa to jest dodatek do zupy
dodajesz łyżeczkę w zależności od smaku , taka ma być
200 gram soli to solanka, dałam połowę i tez...
200 gram soli to solanka, dałam połowę i tez solanka