3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kostki rosołowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

kostkę rosołową

  • 50 gramy marchewki
  • 40 gramy cebula
  • 40 gramy pietruszka, seler
  • 10 gramy lubczyku, suszonego
  • 1 pomidora
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 łyżek szałwii świeżej
  • 3 gałązek rozmarynu świeżego
  • 200 gramy soli gruboziarnistej
  • 1/2 łyżek wina czerwonego półwytrawnego, miarka TM
  • 400 gramy mięsa wołowego, mielonego
  • 110 gramy selera
  • 6
    30h 0min
    Czas całkowity 30h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Pokrojone mięso zemleć - czas 30s, obr. poz. 8. Wyjąć.

    2. Wszystkie warzywa zmiksować - czas 10 s, obr. poz. 5.

    3. Dodać sól, wino, przyprawy i gotować - czas 30 min, temp. 100 C, obr. poz. 2.

    4. Zmiksować czas 1 min, obr. poz 10.

    5. Przelać do słoika i zakręcić.

    6. Przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • lilka56:kostka rosołowa to jest dodatek do zupy...

    Zgłoszony przez jotka0 na września 22, 2022 at 15:32.

    lilka56:kostka rosołowa to jest dodatek do zupy
    dodajesz łyżeczkę w zależności od smaku , taka ma być

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 200 gram soli to solanka, dałam połowę i tez...

    Zgłoszony przez lilka56 na września 17, 2019 at 12:52.

    200 gram soli to solanka, dałam połowę i tez solanka tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze