3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz po węgiersku z keto plackami z kalafiora i migdałów


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Gulasz

  • 100 g Cebula czerwona
  • 1 kawałki czosnek
  • 50 g masło klarowane
  • 180 g pieczarki
  • 200 g Karkówka (bez kości)
  • 2 łyżeczki papryka słodka mielona
  • 1 łyżeczki oregano, suszone
  • 180 g papryka czerwona
  • 200 g Pomidory (malinowe)

Placki z kala

  • 25 g Migdały – 25 g
  • 40 g Cebula – 40 g
  • 200 g Kalafior – 200 g
  • 1 porcji Jaja kurze – 1 sztuka (50 g)
  • 15 g Babka jajowata – 15 g
  • 1/2 łyżeczki Sól morska – 1/2 łyżeczki
  • 2 szczypty Pieprz – 2-3 szczypty
  • 1/2 łyżeczki Proszek do pieczenia bezglutenowy – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • 50 g Masło klarowane – 50 g
  • 6
    1h 24min
    Czas całkowity 42min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Gulasz
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy cebule i czosnek rozdrabniamy 3 s/obr. 5 , zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
    2. Dodajemy masło klarowane, smażymy 2 min/ 100°C/obr. 1.
    3. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażymy 1 min/ 100°C/ obr. 1.

    4. Dodajemy pokrojoną w kostkę (2-3 cm) karkówkę, przyprawy, gotujemy 10 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0.5 bez miarki.
    5. Dodajemy pokrojoną w paski czerwoną paprykę i pokrojone w kostkę pomidory, dusimy (z miarką ) 20 min/80°C/ obr. wsteczne 0.5. Przekładamy gulasz do garnka.
  2. Placki z kalafiora
  3. 1. Do naczynia miksującego przekładamy migdały, mielimy 10 s/ obr. 10. Przekładamy do miseczki.
    2. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę, rozdrabniamy 5 s/obr. 5, zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
    3. Wkładamy kalafiora podzielonego na różyczki, rozdrabniamy kopystki 8 s/obr. 5.
    4. Dodajemy resztę składników, zmielone migdały i mieszamy 10 s/obr. wsteczne 3.
    5. Ciasto dzielimy na równe 4 części, formujemy kulki i spłaszczamy. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron na złoto brązowy kolor. Połowę zostawiamy na jutro.
    6. Podajemy z gulaszem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy