3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

FARSZ GRZYBOWY PROSTY I BEZ KOMPLIKACJI


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

FARSZ GRZYBOWY PROSTY I BEZ KOMPLIKACJI

  • 1 porcji cebula
  • 200 g grzyby, świeże, pieczarki, albo świeże shitake
  • 3/4 łyżeczki sól
  • pieprz, mielony, do smaku
  • 1 porcji białka, (z jednego jajka, około 30-35 g białka)

OPCJONALNIE - WERSJA AZJATYCKA - wtedy ZAMIAST soli

  • 2 łyżki sos teriyaki
  • 1 łyżki sos sojowy

OPCJONALNIE - WERSJA BARDZIEJ POLSKA

  • 1/2 pęczka pietruszka, kędzierzawa, świeża
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Cebulę wrzuć do miski robota i nastaw na 5 sekund/prędkość 5


    👉🏻
  2. Wyciągnij z miski robota poszatkowaną cebulę (nie myj), dodaj grzyby i nastaw na 4 sekundy/prędkość 5

    👉🏻
  3. Dodaj z powrotem cebulę oraz łyżkę masła, sól i pieprz i nastaw na 5 minut/100°C/prędkość 1/obroty wstecz

    👉🏻
  4. Odstaw do ostygnięcia i gdy farsz będzie miał temperaturę pokojową, dodaj białko i zmieszaj

    🈵
  5. OPCJONALNIE WERSJA AZJATYCKA
  6. ZAMIAST soli w punkcie 3 dodaj oba sosy (teriyaki oraz sojowy) i postępuj zgodnie z kolejnymi zasadami

    ☝🏻
  7. OPCJONALNIE - WERSJA BARDZIEJ POLSKA
  8. Po przestygnięciu, w punkcie 4 - dodaj poszatkowaną pietruszkę oraz białko
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Cooking 1

Farsz nadaje się do pierogów, mięs (zrazów zawijanych), pasztetów, a także do bułeczek bao! Pycha! Prosty bez udziwnień. Podstawowy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • viola309: 😘😘😘😘...

    Zgłoszony przez Luksusowa Kura Domowa na grudnia 23, 2021 at 22:46.

    viola309: 😘😘😘😘
    Dziękuję za feedback kochana!

    Wesołych Świąt! I smacznych krokiecików! Buziakiiiii

    Zosiu, Luksusowa Kura Domowa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wykorzystałam ten farsz do krokietów....

    Zgłoszony przez viola309 na grudnia 23, 2021 at 20:22.

    Wykorzystałam ten farsz do krokietów. Zmodyfikowałam czas tzn,rozdrabnialam pieczarki w ilości 250g ,3sek obroty 4 . Odcedzałam na sitku,zbyt dużo płynu.Generalnie przepis prosty i smaczny.
    Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze