Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
FARSZ GRZYBOWY PROSTY I BEZ KOMPLIKACJI
- 1 porcji cebula
- 200 g grzyby, świeże, pieczarki, albo świeże shitake
- 3/4 łyżeczki sól
- pieprz, mielony, do smaku
- 1 porcji białka, (z jednego jajka, około 30-35 g białka)
OPCJONALNIE - WERSJA AZJATYCKA - wtedy ZAMIAST soli
- 2 łyżki sos teriyaki
- 1 łyżki sos sojowy
OPCJONALNIE - WERSJA BARDZIEJ POLSKA
- 1/2 pęczka pietruszka, kędzierzawa, świeża
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Cebulę wrzuć do miski robota i nastaw na 5 sekund/prędkość 5
👉🏻 - Wyciągnij z miski robota poszatkowaną cebulę (nie myj), dodaj grzyby i nastaw na 4 sekundy/prędkość 5
👉🏻 - Dodaj z powrotem cebulę oraz łyżkę masła, sól i pieprz i nastaw na 5 minut/100°C/prędkość 1/obroty wstecz
👉🏻 - Odstaw do ostygnięcia i gdy farsz będzie miał temperaturę pokojową, dodaj białko i zmieszaj
🈵 - ZAMIAST soli w punkcie 3 dodaj oba sosy (teriyaki oraz sojowy) i postępuj zgodnie z kolejnymi zasadami
☝🏻 - Po przestygnięciu, w punkcie 4 - dodaj poszatkowaną pietruszkę oraz białko
OPCJONALNIE WERSJA AZJATYCKA
OPCJONALNIE - WERSJA BARDZIEJ POLSKA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Farsz nadaje się do pierogów, mięs (zrazów zawijanych), pasztetów, a także do bułeczek bao! Pycha! Prosty bez udziwnień. Podstawowy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzviola309: 😘😘😘😘...
viola309: 😘😘😘😘
Dziękuję za feedback kochana!
Wesołych Świąt! I smacznych krokiecików! Buziakiiiii
Zosiu, Luksusowa Kura Domowa
Wykorzystałam ten farsz do krokietów....
Wykorzystałam ten farsz do krokietów. Zmodyfikowałam czas tzn,rozdrabnialam pieczarki w ilości 250g ,3sek obroty 4 . Odcedzałam na sitku,zbyt dużo płynu.Generalnie przepis prosty i smaczny.
Polecam.